koření

štítky

65 knih


Vládkyně kořeníVládkyně koření2011, Chitra Banerjee Divakaruni

Poetický román známé americké autorky indického původu. V malé indické vesnici v dávném bezčasí přichází za zvláštních okolností na svět nemilovaná dcera s věšteckým nadáním. Dívka nepřímo zaviní smrt vlastních rodičů a ... více


Koření pro každé vařeníKoření pro každé vaření1994, Dagmar Lánská

Rádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více


Světová kuchyně plná bylin a kořeníSvětová kuchyně plná bylin a koření2019, Kateřina Winterová

Byliny, zdraví a inspirace, to je motto pořadu Herbář od počátku. A co dál? Co třeba koření? Exotické, léčivé a plné chutí! Koření, to je světová kuchyně a herbář v jednom. „Držíte v rukou můj herbář koření, světových by... více




Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyniPřírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni2020, Josef Jonáš

Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a... více


Naše a cizí kořeníNaše a cizí koření1988, Jan Kybal

Tato publikace je určena širokému okruhu zájemců, kteří našli zálibu v pěstování a užívání kořeninových rostlin a chtějí o nich vědět více, než lze vyčíst z botanických učebnic a kuchařských knih. Úvodní kapitoly informu... více


KořeníKoření2016, kolektiv autorů

Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, b... více


Pokrmy s příchutí paprikyPokrmy s příchutí papriky1991, Libuše Vlachová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Encyklopedie - Byliny a kořeníEncyklopedie - Byliny a koření2008, Nico Vermeulen

Encyklopedie bylin a koření je jednou z nejpodrobnějších příruček v této oblasti. Nádhernými fotografiemi a podrobnými popisy se zde představuje mnoho stovek druhů. Kromě toho si zde přečtete, jak byliny a koření používa... více


Vše o koření - praktická kuchařka krok za krokemVše o koření - praktická kuchařka krok za krokem2005, Sallie Morris

Ilustrovaná encyklopedie, více než 50druhů koření a 35 kořenících směsí , 100 receptů s podrobnými návody krok za krokem doplněnými barevnými fotografiemi. Koření jako dekorace a vonné dárky. více


KaríKarí1992, Regina Novotná

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření proti chořeníKoření proti choření2010, Hana Synková

"Kdo je pořádně pročesnekován, procibulován a humorem prokořeněn, uchová se dlouho čerstvý", říká Jitka Molavcová. Tvůrci této knížky s ní vřele souhlasí a dodávávají: Proč bychom se netěšili, když máme možnost... více


Koreniny - pochutiny v domácnostiKoreniny - pochutiny v domácnosti1981, Vilmos Romváry

Příručka přináší všestranné poučení o všech druzích koření a pochutinách, které je možno používat k přípravě jídel a nápojů. více


Chuť a vůně kořeníChuť a vůně koření1992, Jill Norman

Praktický rádce jak rozeznávat a používat koření. Z obsahu: Obchod s kořením v minulosti a dnes; Přehled koření; Směsi koření; Vaříme s kořením; Koření v domě více


Omáčky - Bylinky a kořeníOmáčky - Bylinky a koření2011, Christian Teubner

V lexikonových částech této rozsáhlé publikace najdete všechny základní informace o koření a bylinkách používaných v kuchyni, od anýzu a anděliky přes majoránku, petržel a řeřichu až po Wasabi a zlatobýl, stejně jako pes... více


V ájurvédské kuchyniV ájurvédské kuchyni2016, Martina Zisková

Představte si, že vstoupíte do ájurvédské kuchyně a usadíte se v ní. Váš hostitel vás seznamuje nejenom s tím, co a proč se zde dělá, ale hlavně vás postupně a systematicky naučí, jak totéž můžete dělat sami! Přesně t... více


1