koření

štítky

64 knih


Koření pro každé vařeníKoření pro každé vaření1994, Dagmar Lánská

Rádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více


Světová kuchyně plná bylin a kořeníSvětová kuchyně plná bylin a koření2019, Kateřina Winterová

Byliny, zdraví a inspirace, to je motto pořadu Herbář od počátku. A co dál? Co třeba koření? Exotické, léčivé a plné chutí! Koření, to je světová kuchyně a herbář v jednom. „Držíte v rukou můj herbář koření, světových by... více


Naše a cizí kořeníNaše a cizí koření1988, Jan Kybal

Tato publikace je určena širokému okruhu zájemců, kteří našli zálibu v pěstování a užívání kořeninových rostlin a chtějí o nich vědět více, než lze vyčíst z botanických učebnic a kuchařských knih. Úvodní kapitoly informu... více




KořeníKoření2016, kolektiv autorů

Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, b... více


Encyklopedie - Byliny a kořeníEncyklopedie - Byliny a koření2008, Nico Vermeulen

Encyklopedie bylin a koření je jednou z nejpodrobnějších příruček v této oblasti. Nádhernými fotografiemi a podrobnými popisy se zde představuje mnoho stovek druhů. Kromě toho si zde přečtete, jak byliny a koření používa... více


Vše o koření - praktická kuchařka krok za krokemVše o koření - praktická kuchařka krok za krokem2005, Sallie Morris

Ilustrovaná encyklopedie, více než 50druhů koření a 35 kořenících směsí , 100 receptů s podrobnými návody krok za krokem doplněnými barevnými fotografiemi. Koření jako dekorace a vonné dárky. více


Koření proti chořeníKoření proti choření2010, Hana Synková

"Kdo je pořádně pročesnekován, procibulován a humorem prokořeněn, uchová se dlouho čerstvý", říká Jitka Molavcová. Tvůrci této knížky s ní vřele souhlasí a dodávávají: Proč bychom se netěšili, když máme možnost... více


Chuť a vůně kořeníChuť a vůně koření1992, Jill Norman

Praktický rádce jak rozeznávat a používat koření. Z obsahu: Obchod s kořením v minulosti a dnes; Přehled koření; Směsi koření; Vaříme s kořením; Koření v domě více


KaríKarí1992, Regina Novotná

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Lovci koření na cestě do bájné IndieLovci koření na cestě do bájné Indie1997, Edith Huyghe

Dějiny světového obchodu s kořením. Obchodní cesty spojující kontinenty a civilizace. Koření jako kulturní fenomén. Strategický význam koření. Námořní plavby a zeměpisné objevy. Boj o monopol světového obchodu a jeho ... více


Pokrmy s příchutí paprikyPokrmy s příchutí papriky1991, Libuše Vlachová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření pro chuť a vůniKoření pro chuť a vůni2009, Dagmar Lánská

Sůl nad zlato čili bez soli se nedá vařit – kdo by neznal nesmrtelnou pravdu klasické pohádky?! Ale nejen sůl, totéž platí o koření. Koření dodává pokrmům chuť a to v nekonečné škále variací a odstínů. Prospívá dobrému t... více


Koření a bylinky v kuchyniKoření a bylinky v kuchyni2009, kolektiv autorů

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření od Antonína - Co budu vařit ? II.Koření od Antonína - Co budu vařit ? II.2003, kolektiv autorů

24 receptů, 3 navíc a 3 nelúspěšnější z minulého dílu- a to vše s nejrozmanitějším kořením více


Koření - kouzlo ve Vaší kuchyniKoření - kouzlo ve Vaší kuchyni1996, Miloslav Nosovský

V této knížce nahlížíme do historie používání koření, objevování jeho blahodárného vlivu na jídelníčky celého světa a rovněž poznávání jeho léčivých účinků. U jednotlivých druhů koření Vám prozradíme mnoho zjejich kouzel... více


1