Koření přehled

Koření https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/285396/bmid_koreni-z0h-285396.jpg 4 6 6

Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol a obsahuje ty nejlepší sýrové recepty, které jsme v redakční kuchyni Apetitu uvařili a ochutnali: - Polévky - lehké, krémové i husté, že v nich stojí lžíce (výborná ostrá mrkvová polévka se sedmi druhy koření nebo lehký kapří vývar se šafránem) - Chuťovky & saláty - zapékané chilli papričky plněné sýrem, kořeněné směsi s ořechy, pikantní tousty, kmínový koláč s blaťáckým zlatem nebo nakládaný kozí sýr - Hlavní jídla - klasický guláš nebo paprikáš, tofu na pepři, kořeněná ryba s čerstvou salsou nebo těstoviny s brokolicí a šafránem - Láska na kari - nejrůznější kari z celého světa - Ostré jako čert - pálivá jídla s čerstvými i sušenými chilli papričkami (kuře se zelenou harissou, jehněčí s červenou harissou nebo nejlepší chilli con carne - Koření & dochucovadla - domácí chilli omáčka, pikantní čatní, neobvyklé směsi koření - Dezerty - moučníky a horké nápoje vonící skořicí, hřebíčkem, vanilkou i kardamomem (perníkový koláč s hruškami, skořicoví šneci, pečené kořeněné banány nebo ananas)... celý text

Kuchařky
Vydáno: , Burda
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Koření. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Stanas513
05.05.2024 4 z 5

Jedna z balíku kuchařek, které jsem si nedávno objednala. V knize je spousta zajímavých recptů, nápadů a tipů, jak využívat které koření, dokonce jsem se dozvěděla, jak správně vařit rýži (?), ale fakt je, že bych se musela při svém ryze českém vaření zcela soustředit na jinou lokalitu, abych dokázala využít dané směsi nebo pasty v jídle. Většinou mají tak maximálně měsíční trvanlivost. Např. takové kari bych vařila max jednou za rok, tak co potom s tím zbytkem koření? Ale jinak je to opět krásně zpracovaná kuchařka a možná z ní i některé recepty vyzkouším.

madem
01.10.2021 4 z 5

Nejdříve jsem se této kuchařky zalekla. U receptů jsou hodně dlouhé soupisy ingrediencí, 20 a více není výjimkou. Když jsem překonala prvotní šok, zjistila jsem, že surovin je pomálu a vše je koření. A u každého receptu tolik.
Díky této kuchařce jsem se více odvázala, nakoupila několik nových druhů a naučila se používat více koření.


Tapeworm
04.02.2017 3 z 5

Bála jsem se, že kuchařka bude samé chilli a kari, ale je tam spousta receptů i pro odpůrce ostrých chutí (i když kari je tam dle očekávání spousta).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Koření v seznamech

v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce11x
v Chci si koupit6x