alkohol
štítky
126 knih
Hospody a jejich historická úloha v české společnosti 2011, Zdeněk Kment
Podtitul Hostince v Čechách, šenky na Valašsku a hospody ve Valašském Meziříčí. Dějiny pohostinství (respektive hospod) v českých zemích doplněné o historii známých valašských hospodských zařízení. více
Míchané nápoje: 1444 koktejlů s alkoholem i bez něj 2007, Peter Bohrmann
1444 receptů s fotografiemi na přípravů drinků, nealkoholických koktejlů, bowlí a horkých nápojů. více
Lidový receptář na poopiční stavy: příručka k léčení kocoviny 1994, Miroslav Sehnal
Lucie Bílá, Ivan Mládek, Jaromír Nohavica, Jiří Suchý, Luděk Sobota, Karel Šíp, Jiří Stivín, Michal Prokop, Pavel Bobek, Oldřich Kaiser, Yvonne Přenosilová, Eduard Hrubeš, Jana Hlaváčová, Tomáš Töpfer, Věra Špinarová – c... více
Pijácká čítanka - Alkohol a jeho konzumace slovem i obrazem 2018, Jakub Šofar
Průřez texty z dějin českého písemnictví na téma alkohol a jeho konzumace. Ve třech hlavních kapitolách: pivo, víno, kořalka. A v několika vedlejších, například alkohol obecně, píseň lidová a píseň umělá, vtipy a aforism... více
V zajetí alkoholu 2005, Jaroslav Hašek
Alkohol od nepaměti byl, je a pravděpodobně také zůstane jedním z trvalých problémů člověka. A tak není divu, že se toto téma objevilo i v tvorbě takových českých klasiků, jakými byli Zikmund Winter, Jan Neruda, Antonín ... více
Malá kniha párty her 2019, Quentin J. Parker
Oživte svou párty s touto nápaditou sbírkou alkoholových her! více
Lidé, alkohol, drogy 1988, Václav Šedivý
Kniha z osmdesátých let minulého století, zabývající se problematikou alkoholu a drog v tehdejší Československé společnosti. více
Až na dno rozkoší 1969, Štefan Oľha
Úprimná, prostá ale otrasná výpoveď o tom, ako z nevinných pitiek pomaly, ale isto vznikal návyk, ako z bežných posedení pri poháriku sa vytvárala nevyhnutnosť piť a vytrácala sa súdnosť. Opisuje aj úpornú snahu dostať s... více
Chlastací hry a léčení kocoviny 2015, Dominic Bliss
Alkohol nám na jedné straně poskytuje jeden z nejskvělejších druhů zábavy, jakou si dovedeme představit – hry s alkoholem, které jsou představeny v této knize. Na druhé straně vyvolává krušné bolesti hlavy a nevolnost, k... více
Kocovina a jak na ní 2004, Tomáš Stejskal
Pokud čtete tuto knížku, nejspíš to znáte: podivný, cizí, dunivý pocit, v hlavě tupá bolest, svět se točí, žaludek na vodě, v puse jako v polepšovně prostě kocovina. Kniha je určena všem, kteří si na otázku pít, či nepít... více
Dvanáct kroků a dvanáct tradic 2000, kolektiv autorů
12 kroků AA Dvanáct kroků AA je řada zásad duchovní povahy, které v případě, že se uskutečňují jako způsob života, mohou potlačit posedlost pitím a umožnit trpícímu stát se znovu šťastným a užitečným plnohodnotným člově... více
NEAD 98 - nealkoholové drogy 1998 1999, Michal Miovský
Výsledky výzkumné studie zaměřené na jihomoravský region, která na základě odpovědi mladistvých respondentů mapuje zkušenosti školáků s drogou, jejich dostupnost a souvislost užívání alkoholu a přestup k nealkoholovým dr... více
Opilci, falešní hráči a mlsní žrouti, aneb, Ze života našich předků 2008, Pavel Toufar
Také naši předkové holdovali všelijakým radovánkám, nad kterými doboví mravokárci lomili rukama a psali o nich odsuzující texty. Svědčí o tom zápisky z knihy pijáckého bratrstva Petra Voka z Rožmberka, ale i četné záznam... více
Kompletní encyklopedie piva 2004, Berry Verhoef
Pivo patří k nejstarším nápojům na světě. Přestože by se na první pohled mohla kultura piva zdát méně bohatá než kultura vína, vyrábí se na světě opravdu pestrá škála piv. Pěnivý mok má dnes početnou základnu příznivců, ... více
Calvados po lopatě - Návod na výrobu jablečného destilátu 2011, Radek Wagner
Autor formou praktických rad srozumitelně vysvětluje postup výroby jablečné pálenky od sběru jablek, moštování jablečné šťávy, kvašení, vlastního pálení, úpravy macerátu, ředění, filtrování, zrání až po degustaci amatérs... více
Jak vypálit lepší slivovici 2015, Jaroslav Balaštík
Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více
Pálenka ... a jej výroba 2002, Mikuláš Rosol
Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více
Jak se dělá cidre, calvados, pommeau 2016, Helena Uhrová
Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě janta... více
Šampanské 2005, neznámý - neuveden
Vše o šampaňském - historie, výroba, zásady podávání šampaňského... více
Hledání ztraceného piva 2016, Martin Jarošek
Pivo na nejvyšších příčkách hierarchie hodnot. Piva jako světový názor. Vize současného světa skrz optiku výčepního skla. Hledání ztraceného piva není žánrově vyhrazenou knihou. Je to literatura faktu, beletrie, průvodce... více