Zvláštní, ale funguje

recenze

Všichni ptáci na nebi (2017) 2 z 5 / zanetka9578
Všichni ptáci na nebi

Váhám, zda dát knize 4 nebo 3 hvězdičky.
Je čtivá, a má velice zajímavý nápad. Spojuje techniku a přírodu, ovšem v takovém stylu, který jsem zatím nikde neviděla. Nemůžete říct "Příroda je dobrá a technika zlá!" ani naopak, každá z postav má svůj vlastní svět a pohled na věc. Za to plus.
Ta šikana, kterou zažívala Patricie, mě mrzela, a ačkoliv byla podle mého někdy až moc, jsem schopna věřit, že toto opravdu zažívala. Někdy to ale bylo podle mého už moc moc a autorka se snažila, aby nám ji bylo až moc líto.
Trochu mě zarazilo představení kamarádů až už Laurence, či Patricie. Takové, že nám je přivedou, hrubě řeknou kdo to je a nic. Chování dvou hlavních hrdinů mi přišlo, až na výjimky, k nim dosti jednotvárné a nezajímavé, jako kdyby to byly jen figurky do počtu.
Líbil se mi vztah Patricie a Laurence, žádné násilné "musíme být spolu od začátku!" ale postupně se sbližovali a bylo to velmi fajn. Krásné gesto na konci s tím hlasem...
Některé scény ale autorka popisuje až přehnaně a zbytečně barvitě, zatímco jiné "zvládne" ve dvou větách. A ne, není to podle vážnosti situace, ale spíš jak autorka chce. To mi dost vadilo.
Asi dám 4, jelikož mě knížka bavila a přečetla jsem ji vcelku rychle, ale doporučovala bych ji opatrně.


Všichni ptáci na nebi Všichni ptáci na nebi Charlie Jane Anders

Poté, co se na střední škole cesty Patricie Delfineové a Laurence Armsteada za záhadných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý vyn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář