Všichni ptáci na nebi přehled

Všichni ptáci na nebi
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325678/bmid_vsichni-ptaci-na-nebi-caM-325678.jpg 3 81 81

Poté, co se na střední škole cesty Patricie Delfineové a Laurence Armsteada za záhadných okolností rozdělily, ani jeden z nich nečekal, že toho druhého ještě někdy uvidí. Koneckonců, když jeden získá magické schopnosti a druhý vynalezne dvouvteřinový stroj času, těžko se dá předpokládat, že by nevzbudil pozornost svých vrstevníků a rodiny. Ale teď jsou oba dospělí, žijí v Mekce hipsterů San Francisku a planeta kolem nich se rozpadá. Laurence je konstruktérský génius pracující se skupinou, která si klade za cíl odvrátit katastrofu prostřednictvím technologických zásahů do globálního klimatu. Patricia je absolventkou Eltisleyského labyrintu, tajné akademie pro magicky nadané z celého světa, a spolu s dalšími mágy se snaží bojovat proti stále rostoucímu množství nemocí ve světě. Nemají ani tušení, že něco většího než oni sami, co začalo před lety v jejich dětství, je odhodláno svést je dohromady — aby zachránili svět, nebo jej ponořili do nové doby temna.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Host
Originální název:

All the Birds in the Sky , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všichni ptáci na nebi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Margaretta
10.04.2021 2 z 5

Nedočetla jsem. Nešlo to. Dostala jsem se asi na stranu 80 a přibližně od strany 30 jsem četla už jen proto, abych to přečetla. Netěšila jsem se, co bude dál a postupně mě i přestalo zajímat, jak to dopadne. Nakonec jsem si konec vyspoilovala a musím říct, že už mě ani nepřekvapilo, že byl totálně o ničem. Asi jako celá kniha.

vaskajiras
03.02.2021 3 z 5

Opravdu nevím, proč jsem si myslela, že tohle bude kniha pro mě. Fantasy mám ráda, sci-fi taky, ale dohromady to prostě nefungovalo. Nevzpomínám si, že bych tuto kombinaci už někdy četla, takže nemám s čím porovnávat, ale výsledek byl nemastný neslaný. Humor jsem v tom nenašla. Hlubší myšlenky nebo poselství taky ne. Geek a goth čarodějka mě neoslovili. Celé je to jednoduše divné a překombinované a suché a mám chuť na to prostě zapomenout. Ale kdesi v koutku mysli mi pořád něco našeptává, že jsem to třeba jen nepochopila a že kdybych si to přečetla znovu, odhalila bych ten pravý smysl, který mi předtím unikl.
Mno, nevím...
Btw. Myslím, že kdyby si autorka pohrála s posloupností jednotlivých částí a trochu je promíchala, mohlo by to být zajímavější a získalo by to spád.


dasa6377
31.03.2020 3 z 5

Kniha má zajímavý námět, ale někdy jsem se dost ztrácela. Celkově se mi příběh líbil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Ocenění knihy (1)

2017 - Locus Awards (Best Fantasy Novel)


Kniha Všichni ptáci na nebi v seznamech

v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených2x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

přátelství láska magie příroda technologie

Autorovy další knížky

2017  62%Všichni ptáci na nebi
2019  69%Město uprostřed noci
2022  53%Vítězství větší než smrt