Ano ano ano

recenze

Já, Simon (2017) / zanetka9578
Já, Simon

Prvně jsem se podívala na film v kině, a až teprve poté jsem dostala knihu. Nutno říct, že kniha i film se od sebe liší, a právě díky tomu mě kniha dokázala překvapit a udržet napjatou.
Co bych vytkla je, že v knize chybí, jak se vlastně Simon a Blue našli, a bez znalosti filmu bych asi byla trochu zmatená. Nebo vlastně ne, protože moje první láska byla taky podobným stylem- psaním přes internet, se stejným pohlavím a s někým, u koho nevím jak vypadá. Zajímavé, že?
Rovněž se mi ve filmu zdá Martin jako větší záporák, než v knize (Spoiler: Například že ve filmu zveřejnil emaily, ale v knize jen napsal pomluvu), a celkově se liší hlavně závěr.
Nutno říct, že se mi kniha líbila víc. Všechny jejich emaily, Simon v gay baru, šikana a jaký to mělo dopad na ostatní, scénky s Simonovou rodinou, které neovlivňují příběh, ale poznáváme díky tomu lépe, kdo je vlastně hlavní protagonista... Chápu, že film nemohl trvat 4 hodiny, a podle mého byl oříznut a pozměněn dobře, avšak kniha je lepší. (Na rozdíl od snímku Dej mi své jméno, tam mě bavil víc film)
Za mě určitě něco, co doporučuji, avšak spíše jen mladším lidem. Nevím, zda by se to třeba líbilo mojí mamce...

Komentáře (0)

Přidat komentář