Znič to jméno

recenze

Znič to jméno (2022) 5 z 5 / EvikU.
Znič to jméno

Kniha je hustý psycho, hlavně ke konci, kdy se začíná vše rozmotávat. Do té doby podezírám více osob.

Na začátku mi vadilo v kapitolách „podkapitoly“ s názvy Rusalka, Meluzína, Bludička, Sudička, Nymfa,… ač tam byli i jména a mělo čtenáře uvést rychleji do kontextu, s kterou postavou právě jsme, mě to moc rušilo. Zapamatovala jsem si jen Rusalku a Meluzínu, hlavní hrdinky. Po cca 60 stránce už mi to nevadilo, už jsem věděla, kdo je kdo.

Pak už jsem vlétla do příběhu plnou silou. Rozplétala nitky minulosti spolu s Klárou. Co mi trošku přišlo divný, že na to, co se kolem Kláry dělo, „nešťastné náhody“, se bála docela málo. I to, co se postupně dělo v celém Krounově by mi stačilo, abych šla na policii a to i kdyby si měli myslet, že mám moc bujnou představivost.

Moc jsem si oblíbila Daniela, Jonase. Oba takový správný chlapi. Danielovo starání se o cizí holky se jen tak nevidí. To mě opravdu dojalo. Meluzínu Elu alias Gábinu jsem v něčem dokázala pochopit. Sociální sítě a potřeba like na její fotky. Neměla v životě moc lásky. S tím vším ostatním, co provedla, to už nechápu.

Líbí se mi vykreslené myšlenky, pocity všech postav v knize. Hlavně pak Ely a Terezy.

Blízké mi bylo prostředí, kde se příběh odehrával. Východní Čechy. Sice bydlím kousek dál, ale popsané věci by dost dobře seděli i na naši oblast.

Konec byl super napínavý, bylo mi jasný, že knihu jen tak neodložím, ale já bych potřebovala vědět, co se stalo s Elou? Klára vím, ale já musím vědět i o druhé sestře. Že by autorka chystala druhý díl? Nebo si má čtenář domyslet. Knihu určitě doporučuji, udržuje v napětí, moc dobře se čte.


Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Brilantně vystavěný psychologický thriller. Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odjet do Německa. Teď žije a pracuje v Ham... více


Komentáře (0)

Přidat komentář