Zadrž dech

recenze

Zadrž dech (2024) 5 z 5 / EvikU.
Zadrž dech

Moje první seznámení s autorčinou tvorbou dopadlo na jedničku. Zadrž dech je bolestný příběh Mariny, 30 leté ženy, která se dokázala vyrovnat se svou zraňující minulostí a v přítomnosti žije poměrně spokojený život. Má dobrou práci, kamarádky, má kde bydlet…do té doby než jí životem zamíchá nový kolega Marcel.

Marcel zná její minulost. Pochází ze stejné vesnice, jenže viděl jen chování mladé dívky na povrchu. Neví o její bolesti, o tom, co si prožila. Marina udělala za svým životem tlustou čáru, s nikým z vesnice ani z rodiny se nestýká. Všichni pro ni měli jen pohrdání, nikdo jí nepomohl.

Setkáváním v práci poznává Marcel Marinu blíže. Líbí se mu co vidí. Marina je jiná žena než tehdy. Zamlouvají se mu její názory na život, to jak se chová, je milá a laskavá k ostatním lidem. Chtěl by něco víc, jenže Marina má strach, že jí její minulost doběhne…

Velice emotivní příběh o tenké hranici lásky a nenávisti, viny, předpojatosti, pomlouvání, lží. Kniha, která mi vyvolala slzy, slzy smutku, bolesti, ale i štěstí a naděje… zakončení bylo takové, jaké bych čekala. Reálné a přesto v něm bylo trochu toho štěstí. Doporučuji, doporučuji, doporučuji.

Za knihu k recenzi mockrát děkuji @knihcentrum.cz .


Zadrž dech Zadrž dech Michala Ries

Talentovaná autorka Michala Ries vstoupila na literární scénu skvělou romantickou sérií Na útěku, která se setkala s mimořádným čtenářským ohlasem. Její nový román opět nabízí poutavé čtení o tom, jak složité jsou mužsko-ženské či... více


Komentáře (0)

Přidat komentář