Zloděj osudů - nečekejte Maasovou, ale spíše Martina

recenze

Zloděj osudů (2021) 5 z 5 / ThesiMorozova
Zloděj osudů

Pokud od této knihy očekáváte podle obálky Maasovou, tak se extrémně pletete. Místo křehkých hrdinek, které se snaží porazit zlo, tu máme komplikované fantasy, které je možná lepší jak spousta zahraničních fantasy knih. Spíše než Maasovou, čekejte fantasy v podobně komplikovaném stylu, jako má George R.R. Martin.
Připravte se na zajímavý příběh, ve kterém najdete jak intriky, tak bohy a magii, to vše propojené pěkně dohromady.
Co se mi na knize opravdu líbí, je autorův styl psaní, který je jak čtivý, tak nám ne vždy hned řekne, o jakou postavu se jedná (a že těch postav tam je hodně.) a nutí vás to opravdu číst dál, abyste se to dozvěděli.
Navíc příběh není čistě z pohledů lidu nacházejícího se v Gambale, dostáváme i části z pohledu bohů ve Věčných mlhách, což je za mě naprosto super.
Postavy jsou skvělé, každá z nich má svůj vlastní charakter a jsou dle mého názoru uvěřitelné, právě proto je těžké si najít oblíbenou postavu. Každá má něco do sebe, ale zároveň je tam i nějaká ta negativita, u které se jednoduše musíte zamyslet.
Jediné, co musím trochu vytknout je někdy trošku pokulhávající dialog, zároveň ale můžu vyzdvhnout, že autor vymyslel vlastní názvy pro hodiny a dny, což je opravdu málokdy. Dodává to ve mně pocitu, že se opravdu nacházíme v nějakém jiném světě.
Kniha je za mě tedy skvělá a můžu jen říct, že se těším na další díly.

Komentáře (0)

Přidat komentář