Zloděj duší – česká fantasy

recenze

Zloděj duší (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Zloděj duší

Veronika Bachová je mladá slečna, která pracuje v knihovně a přivydělává si jako konzultantka pro nadpřirozené jevy. Ona i její dospívající sestra pocházejí z rodu čarodějů, ovšem po neshodách musely opustit rodnou Hekabru. Nyní se tam vracejí, aby našly odpovědi, jak se nejlépe zbavit nebezpečného démona...

Když mi autorka nabídla tuto knihu k recenzi, hned jsem byla nadšená, protože (jak už nejspíš víte) téma čarodějnic je mé oblíbené. A ještě když jsou z Prahy? Tím pádem bylo hned rozhodnuto.

Zloděj duší je fantasy umístěná do současné doby a nechybí v ní magie, duchové, detektivní zápletka, ani krvavé popisy. A samozřejmě ani pořádný padouch, který tu je v podobě temného démona. Já musím říct, že jsem spokojená. Příběh je zajímavý, svižný a čtivý - já ho „slupla” za odpoledne.

Nejvíc mě nadchl svět – autorka si očividně vše promyslela do posledního detailu, což je znát i v akčních pasážích. Hodně se mi líbilo město Hekabra – tam bych se klidně jela podívat! Je plné čarodějů, a obyčejný smrtelník ho nenajde.
A moc se mi líbilo rodinné sídlo! Jo, přesně tak by to mělo v čarodějnických rodinách vypadat… Je pravda, že jsem si zrovna tady vzpomněla na jiné fantasy knihy, ale podobnost může být čistě náhodná.

Co mi moc nesedlo, byly konverzace. Na můj vkus byly takové strojené, a hlavně se i dost často něco opakovalo. A možná bych se nebála i vřelejších a kamarádštějších vztahů (nějak mi tam nesedělo vykání ústřední dvojice).

Nechci být však zbytečně negativní, protože to si Zloděj duší rozhodně nezaslouží. Kniha je skvělá a hlavně to vypadá, že by mohla mít i pokračování, které bych si velice ráda přečetla.

Pokud Vás zajímá, jak se do takového utajeného města plného čarodějů dostat, Zloděj duší nabízí odpověď... (jen kvůli tomu nevyvolávejte démona!)

Za recenzní eknihu moc děkuji autorce

Komentáře (0)

Přidat komentář