Závod s časem - osmý díl thrillerové série

recenze

Závod s časem (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Závod s časem

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Ještě nedávno byla Trinity u nich doma, jenže pak se pohádaly a ona odjela. Josie po třech týdnech spolkne vztek a jede za ní na chatu, kterou si Trinity pronajala. Jenže nachází chatu prázdnou a na zahradě jsou lidské kosti...

Tahle série mě zaujala už od prvního dílu a jakmile zjistím, že má vyjít nějaký další, klepu se nedočkavostí. Jedním z důvodů tohoto nadšení je i fakt, že mě ještě ani jeden ze sedmi dílů nezklamal.

Závod s časem je už osmé pokračování, a tak jsem se malinko bála, aby náhodou nějaké to zklamání nepřišlo. Naštěstí však ne! Je to zase neskutečně čtivá a poutavá kniha, která opět otevírá téma Josiiny bolestné minulosti. A ano, i tentokrát jsem ji "barbarsky" přečetla na jedno otevření - prostě knihy z téhle série nejde odložit.

Moc se mi líbí, že autorka zachovává stejný styl - krátké a svižné kapitoly, gradující děj a v neposlední řadě i šokující momenty. Ani mi nevadí, že se občas vrací k traumatickým prožitkům z Josiiny minulosti, protože to rozhodně nebylo nic lehkého a věřím, že ještě párkrát se k tomuto tématu vrátíme.

Závod s časem se zaměřuje hlavně na Josie a její sestru Trinity. Ztratily mnoho času, který spolu nemohly trávit, a tak se to nyní snaží napravit. A i když by se mohlo zdát, že se už dokonale poznaly, očividně je opak pravdou. Věřte mi, že přijde pár momentů, kdy vám bude běhat mráz po zádech.

Výborný díl! Stále trvám na svém, že top z celé série je díl třetí, ale i ty další mu dost šlapou na paty. A jistě přijde jeden, který ho dožene – kdyby náhodou ne, vůbec to nevadí, protože laťku si drží vysoko úplně všechny.

Komentáře (0)

Přidat komentář