Zloděj duší

Zloděj duší https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497892/bmid_zlodej-dusi-ZBv-497892.jpg 4 22 16

Evokace sumerského démona skupinou amatérských okultistů se zvrhne v brutální masovou vraždu. K případu, který kriminalisté označují jako Vinohradský masakr, je přizvaná Veronika Bachová, konzultantka pro nadpřirozené jevy. Vraha se jí skutečně podaří vystopovat. Aby ho však mohla zneškodnit, musí se vrátit do rodného sídla v Hekabře a čelit své minulosti i svým předkům. Bojuje nejen s vrahem, ale i proti temným intrikám Matriarchy, která ji před lety vypudila z čarodějné obce. A jako by toho ještě nebylo málo, její dospívající sestra Eliška se při objevování báječného světa magie z nerozvážnosti dopustí zločinu a hrozí jí smrtelné nebezpečí. Kam až je Veronika ochotná zajít, aby ji ochránila?... celý text

Přidat komentář

Áňa 998
31.12.2023 3 z 5

Zloděj duší je česká fantasy, kde se pustíme od první stránky do příběhu. Autorka na nic nečeká, hned své čtenáře zasvětí do problému a provádí je pěkně svižně dějem knihy. To mám ráda, když to autor dobře uchopí. A to se tady povedlo!
.
Na knize je znát, že autorka má zásobu nápadů a snaží se je všechny použít. Nápadů, akce, napětí tu bylo opravdu hodně a přemýšlím, jestli to na pár místech knize spíše neublížilo. Co se mi ale líbilo nejvíc, tak to je nápad s živým domem, který se o sebe dokáže sám postarat.
.
Co se postav týká, nejvýraznější je samozřejmě Veronika, kterou jsem si moc oblíbila. Používá magii celkem rozumně, ale oproti tomu je tu její sestra Eliška, kterou jsem vyloženě nedávala. Taková nepříjemná postava, co si myslí, že se svět točí jen kolem ní. A pak je tu Marek, policajt, sympaťák a já bych ho v knize klidně zvládla víc.
.
Autorka dala dohromady zajímavý svět z českého prostředí se zajímavou logikou. Byla sice místa, kde jsem se sekla a trochu se ztrácela, zastavovala se nad chováním postav... Ale rozhodně jsem mile překvapená! Jsem ráda, že jsem se k Fantasy a magii na chvilku prostřednictvím knihy vrátila a rozhodně ji chci v dalším roce ve více knihách!

katchamccall
08.03.2023 2 z 5

Podle hodnocení jsem čekala fakt bombu, ale dostavilo se zklamání. Knihu jsem ani nedokázala dočíst. V první řadě neskutečně nesympatické postavy. Takové ploché, iritující. Děj měl potenciál, ale z mého pohledu špatně uchopený. O nějakém napětí nemůže být ani řeč, což mi docela chybělo. Časem zkusím od autorky jinou knihu, ale teď si dám pauzu, aby se ten negativní dojem otupil.


voody99
22.02.2023 3 z 5

Za mě 3,5.. Povedené, čtivé... Jen škoda té obálky co prostě nevybízí ke čtení. Určitě jsi přečtu další knihy od autorky.

knihomolkajanca
31.01.2023 3 z 5

Zloděj duší je fantasy z českého prostředí doslova nabitá akcí, jejímž dějem se proplétá výrazná detektivní linka. Veronika Bachová je čarodějka, která žije sama se svou pubertální sestrou a občas se přichomejtne při vyšetřování kriminálních případů, s nimiž si policie neví rady. Nejinak je tomu i tentokrát, a připravte se, že se jedná o pořádný masakr - přesněji řečeno Vinohradský masakr.

Autorka v tomto případě na nic nečeká a čtenář se tak okamžitě ocitá na místě činu. Seznamuje se tak s policistou Markem, který Veroniku požádal o pomoc. Děj je pěkně dynamický a bude vás vyskakovat jedna záhada za druhou. Velmi brzy také na scénu přichází Veroničina mladší sestra Eliška, pro níž je tak trochu mámou i otcem dohromady. V tomto případě se však jedná o velice jiskrný vztah, kdy se bohužel téměř nedočkáte ničeho jiného než hádek.

Než se nadějete, příběh vyeskaluje úplně do jiných rozměrů - připravte se nebezpečné démony, tajemné rodové sídlo Hekabru, čarodějné intriky a velkou spoustu magie. V tomto ohledu by příběhu prospělo, kdyby autorka trochu zbrzdila. Valilo se toho mnoho, ale řada věcí nebyla dotažená, promyšlená. Svět v tu ránu přestával fungovat. Magie jako kdyby neměla mantinely, dokázala cokoliv a zároveň nic, do toho tady máme očarovaného smrtelníka, po němž se nikdo neshání a v pozadí čarodějnou společnost, která míchá kartami. A také ty všudypřítomné hádky…

Velký rozkol ve mně začal v momentě, kdy hlavní hrdinka jednala bez ohledu na nebezpečí své i okolí, a to hned v několika případech. Touha vyřešit věci, byla větší než ochránit ostatní a odnášeli to všichni okolo. Na to, že měla být Veronika ta rozumná, jednala ztřeštěně, impulzivně a bezohledně.

Originální, povedené prvky, i zajímavou krimi linku tady bohužel nepovedené vztahy tříštily napadrť. Ač tedy pro mě zpočátku příběh vypadal velmi slibně, nakonec moc nefungoval a na další návrat do Hekabry se proto už nechystám...

Hodnocení: 50%

Za knihu k recenzi moc děkuji autorce Martině Hohenberger.

kristina6312
31.10.2022 4 z 5

Dnes vám prinášam tip na hallowenske čítanie. Kniha je však ideálnou voľbou vždy keď máte chuť na niečo temné.

Spojením viacerých prvkov autorka vytvorila z tejto knihy obdivuhodnú fantasy. Vyskytujú sa tu detektívne služby, nadprirodzené bytosti a schopnosti, či samotná čierna mágia. Dej je dynamický, stále sa v ňom niečo nové deje a rieši. Miestami mi to prišlo až príliš, keďže jedna vec nebola ešte vyriešená a už sa išlo na ďalšiu, pri ktorej som mala pocit, že sa zabudlo ešte na tú predchádzajúcu, nevyriešenú. Nudiť sa ale určite nebudete.

Hlavná hrdinka Veronika so svojou sestrou Eliškou sú čarodejnice. Veronika ako staršia sestra nahrádza aj matku a peniaze sa asi žiaľ nedajú vyčarovať, preto má dve práce aby seba aj Elišku uživila. Nepatrne sa dej zameriava na problémy s rodičmi, ale pri všetkých tých bojoch, ktoré Veronika musí riešiť neostal priestor dostať viac odpovedí. Verím, že to autorka v druhej časti vynahradí.

Obzvlášť by som pozdvihla nápad domu, ktorý v skutočnosti je akoby živý. Toto miesto sa mi veľmi páčilo, dej odvtedy napredoval závratnou rýchlosťou a začalo to byť pre mňa to pravé, pretože mi to pripomínalo kvalitný hororový film.

Dialógy v knihe ma bavili a Veronikina odhodlanosť ísť proti všetkým pre dobro mi bola blízka.

Začiatok knihy ma ihneď zaujal a dokonca som sa pri počiatočnej scéne aj zasmiala, preto som očakávala, že koniec mi vyrazí dych. Nie som s ním ale spokojná, a vkladám veľké nádeje do pokračovania. Verím, že autorka využije aj potenciál lásky, ktorá v knihe vznikla, ale ešte nestihla splanúť.

Aj napriek všetkému uvedenému som z knihy naozaj nadšená a odporúčam ju.
Pozor! Môžete si ju kúpiť len ako e-knihu, ale je dostupná napr. aj na stránke Martinusu. Určite by si zaslúžila aj svoju tlačenú podobu a u mňa v knižnici by si našla svoje čestné miesto.

Knihomolka97
25.10.2022 4 z 5

Zloděj duší je z žánru fantasy a hlavní hrdinkou je čarodějka Veronika Bachová.
Veronika má mladší sestru Elišku, o kterou se už pár let sama stará, protože je opustila jejich matka a otec sedí ve vězení.
Chvíli mi trvalo, než mi sestry padly do noty. Verča byla od začátku podstatně sympatičtější, než Eliška, ale její chování mě někdy iritovalo. Byla zbrklá, nepřišlo mi, že by některé věci brala dostatečně vážně a Elišku neustále omlouvala.
Eliška byla opravdu puberťačka k pohledání, takový sobeček.
Ty dvě po sobě neustále štěkaly a to se mi teda nelíbilo.
Co se mi naopak moc líbilo, je vymyšlený fantasy svět v českém prostředí. Všechno bylo krásně popsáno, vysvětleno, promyšleno, že bych klidně i věřila, že takový svět plný kouzel, čarodějů, duchů, démonů může existovat.
Další velké plus je poutavý akční a nepředvídatelný děj. Veronika pomáhá policajtovi Markovi vyřešit případ několikanásobné vraždy. Jistí lidé se totiž pokusili vyvolat démona, jenže se to šeredně zvrtlo.
Verča má tedy plné ruce práce nejen se záchranou světa, ale také se záchranou Elišky, která se po neuváženém činu dostane do velkých problémů.
O akci, kouzla, krev, napětí tady opravdu není nouze! Neustále se něco děje.
Jediné, co tady nenajdete, je romantická linka. Trochu doufám, že se třeba dočkám v dalším díle, protože takový menší náznak tu jakože byl.

Jane2016
21.10.2022 4 z 5

Poslední dobou se nějak začínám dostávat na chuť fantasy knihám. A Zloděj duší mou chuť ještě podpořil. Knížku jsem rozečetla před pár dny při cestě autobusem. Původně jsem měla v plánu během cesty přečíst jen jednu dvě kapitoly, ale ani jsem nestihla mrknout a už jsem se dostávala na stou stránku. Příběhu se tedy rozhodně nedá upřít, že je neskutečně (až kouzelně) čtivý.

Nehledě na tempo knížky, které Vás vtáhne a vy si přijdete jakobyste všechny problémy a nesnáze řešili s hlavní hrdinkou.

A po tom, co jsem byla donucená knížku odložit, tak jsem na ni velmi často myslela. Jsem strašně ráda, že jsem dostala možnost si knížku v rámci spolupráce díky @martinahohenberger přečíst, protože normálně bych se k ní asi nedostala a to by byla obrovská škoda .

Je strašně fajn zavítat zpátky do dětsví a užívat si kouzla, zaklínadla, magii a všechny neskutečné příběhy, které jsme jako děti hltali. A přesně proto bychom se měli k fantasy vracet. Obvykle netvrdím, že je tohle zrovna můj žánr, ale když vidím, jak jsem poslední dobou z fantasy knih nadšená asi budu muset tento postoj razantně přehodnotit.

Pokud máte rádi fantasy, tak Vám musím Zloděje duší vřele doporučit.

knihomolkaJani
19.10.2022 5 z 5

Toto je přesně ten typ knihy, který nejde odložit, protože nutně potřebujete vědět, jestli zvítězí dobro nad zlem a kterou cestou se hrdinové nakonec rozhodnou vydat.
Po celou dobu příběhu Vás bude sužovat napětí, strach o postavy, ale naděje Vás bude po krůčcích posouvat kupředu.
.
Přiznám se, že jsem z počátku příběhu byla trochu skeptická, protože přeci jen zapojení masové vraždy (už jen to ve vás evokuje čistě thriller, a já se bála, aby to celý fantasy svět nepřebilo..) Jsem moc ráda, že se tak neděje a středobodem knihy je opravdu krásná fantasy kniha.
.
V příběhu se seznámíte s čarodějkami různého typu (hodné, zlé, živé, ale i neživé..), je to přesně jako v životě, dobro a zlo promícháno v různých poměrech.. a to mě velmi bavilo! Dále zde najdete démony a kouzelné artefakty.
.
Hlavní hrdinka, která vypráví příběh, se jmenuje Veronika. Žije v Praze jako "odpadlík", ale je potomkem nejmocnějšího rodu Hekabry.
"Hekabra je místo, kde se běh času zpomalil. Čarodějové se oblékají starosvětsky a vymoženosti okolního světa je nezajímají" "Hekabru na mapě nehledejte .. skrývá se za nepropustnou bariérou maskovaných kouzel a nedá se zakreslit do žádných map."
Veronika je jako postava skvělá, je mocná a pro svou rodinu by obětovala i sama sebe.. Srdce má na správném místě, ale je i velmi impulzivní.
Její nejbližší osoba je mladší sestra Eliška. Eli je hodně svoje, je poměrně nevyzrálá a své schopnosti moc neovládá.. proto se nemůžeme divit, že způsobí nejeden malér.. Její postava mi z počátku trochu vadila, ale naštěstí se i tato postava postupně vyvíjí..
Jako vedlejší postavy si určitě oblíbíte Kláru, nebo Bonifáce
.
Pokud Vaše srdce prahne po romantice, tady jí nijak moc nenajdete, ale ani mi nechyběla. Příběh je sám o sobě dost dobře nadupanej.
.
Zloděj duší mi opravdu ukradl duši.. Neustále jsem o příběhu musela přemýšlet a těšila jsem se, až se do knihy zase ponořím.
.
S klidným srdcem můžu říct, že kniha mé touhy a požadavky nadmíru splnila. Zamilovala jsem si postavy i velmi dobře propracovaný svět.
.
Ke knize přistupujte s otevřenou myslí i srdcem.
.
Kniha končí tak, že část příběhu se zdá být ukončen, ale zároveň je skvěle nakročeno na pokračování.

Petruš
13.10.2022 4 z 5

Tyjo, bavilo mě to. Příběh je čtivý a poutavý, takže se ani nenadějete a jste na konci knihy. Čte se to samo. Líbilo se mi propojení skutečného světa s kouzelným a jak všechno dávalo svůj smysl. Kouzelné světy mám ráda a děkuji autorce, že nám jeden takový dala! Kniha je tedy pro mě milé překvapení.

knizninadsenec
11.10.2022 5 z 5

Velmi poutavý, magický příběh. Velmi dobře se četl a zajímavě se vyvíjel. Také je i příběhem detektivních. Trochu i strašidelným.

Mne osobně se velmi líbil a pokaždé, když jsem musela odložit, jsem se zase těšila na jeho čtení. Rozhodně jsem potřebovala vědět, kdo nebo co je za tím vším. Jak to dopadne se sestrami.

V příběhu je také mnoho jiných čarodějů a čarodějek, duchové a tajemno, magie dobrá i zlá.

Za sebe doporučuji. Krásný příběh.

Vknihách
31.08.2022 4 z 5

Na prvý pohľad musíte uznať, že obálka je krásna.
Čo sa týka príbehu, začal sa ako zaujímavá kriminálka z Prahy. Rozsápané ľudské telá, spiaca majiteľka vily, kde sa masaker udial a nezvestná osoba, manžel dotyčnej”šípkovej Ruženky”. Vyšetrovatelia nevedia čo si s prípadom počať, tak si prizvú bývalého kolegu, teraz súkromné očko, Mareka na výpomoc. On má však asistentku, ktorá sa vyzná v kadečom. Napríklad aj v pentagramoch, ochranných kúzlach, démonických znameniach, či elixíroch. Je obyčajným dievčaťom? Ani zďaleka.Veronika Marekovi prezradí, že podľa miesta činu vyvolali démona a toto sú následky. A bude horšie. Démon potrebuje duše/telá na to, aby v našom svete prežil. Takto sa začína fantasy príbeh zasadený do hlavného mesta Čiech. Veronika je odhodlaná situáciu vyriešiť, pretože je čarodejnicou z rodu Bachovcov z Hekabry. A vraj mocnou. Neverili by ste, ale autorka prešibane vymyslela ako je možné, že čarodejnice žijú v Prahe a prečo. Žili na hrane chudoby, preto sa mi zdalo divné, prečo si nevyčarujú peniaze, prípadne nový nábytok, podlahy, oblečenie…namiesto toho mala Veronika 2 zamestnania a na starosti mladšiu sestru Elišku, vďaka ktorej pričinením sa príbeh zamotá ešte viac. Veronika bojuje nielen proti démonovi, ale aj proti spoločenstvu čarodejníc.
V príbehu nájdete veľa dialógov, vďaka ktorým je dej veľmi svižný a číta sa naozaj rýchlo. Fantasy prvky autorka využila najmä v častiach, ktoré sa odohrávali v Hekabre. Samotné mesto čarodejníkov, Hekabra, bolo učupené medzi lesmi pár kilometrov od Prahy,utajované vďaka mágii a čarom .Bachovský dom bol fascinujúci. Druhá polovica knihy bola vskutku akčná. Stále sa niečo dialo. Netvrdím, že úvod knihy bol nudný, to vôbec nie,ale z nejakých situácií sa tá akcia musela vyvinúť. Nechýbali ani bojové scény, ktoré autorka zvládla na výbornú. Najmä v spojitosti s čarami. Mám naj malinkú výhradu, a to niektoré konverzácie postáv. Niekedy sa opakovali, povedali to isté inými slovami alebo občas odpovedali akoby na inú otázku.
Verím však, že bude aj pokračovanie. Záver je tomu naklonený. Veronika a Marek sa ešte musia porozprávať ;)

Knihajeradost
03.08.2022 5 z 5

Klobouk dolů před autorčinou fantazií. Sídlo Bachů a vlastně celá Hekabra byla skvěle popsaná. Hodně se mi líbil prapradědeček Vendelín a jeho podivné magické artefakty. Za zmínku stojí i Bonifác a jeho velmi povedený dům.

Verča mi přišla sympatická. Nejvíce se mi na ní líbilo, jak se snažila ochránit svou sestru. Měla toho dost na starosti. Mimo jiné i vzpomínaného démona v anotaci, který využíval lidi, jako tělesné schránky. Bylo nutné ho poslat tam, odkud přišel, ale vůbec to nebylo jednoduché. Neustále se tam něco dělo. Nedostala jsem příležitost se nudit a děj rychle plynul. Zvědavost, jak to Verča všechno zvládne, mě poháněla ve čtení. Autorka má skvělý styl psaní a příběh se tak velmi dobře četl.
V knize se objevila i postava Marka a myslím, že s ní zažil dost neuvěřitelných situací.

Hodně mě celý příběh bavil. Těžko se mi kniha odkládala, ale přeci jen jsem našla něco, co mi trochu vadilo. Vztah mezi Markem a Verčou mi přišel nedostatečný pro nějaké emoce. Kdyby se jejich vztah prohloubil, ke konci by to na mě určitě víc zapůsobilo.

cornetka
27.07.2022 5 z 5

Ač téma čarodějnictví a magie moc nemusím, tak v tomhle podání mě bavilo. Jakmile začnete číst, nemůžete přestat. Určitě stojí za přečtení.

Ketfl
15.07.2022 4 z 5

Kniha mě navnadila svou anotací, takže když jsem dostala možnost si ji přečíst, byla jsem nadšená. A po přečtení jsem nadšená ještě víc. Příběh je bravurně zpracován, drží si své tempo, takže čtenář nemá sebemenší šanci se nudit. Některé scény byly pak přímo masakrální, ale i přesto to příběhu dodalo tu správnou šťávu. Celou dobu jsem byla v napětí, jak se to vše bude vyvíjet. Pozitivně hodnotím také to, že celá kniha je velice kvalitně napsaná. Neobjevila jsem skoro žádné překlepy a opravdu výborně se to četlo. A Hekabra? No, tak tu bych také velice ráda navštívila. Jediné co, tak hlavní hrdinka mi úplně nepřirostla k srdci. Ano, byla sympatická, ale možná nemá čtenář tolik prostoru se do ní vžít, protože nějaké její myšlenky či pocity tam úplně nejsou. V příběhu je naznačena i romantická linka, ale mně tam chyběly nějaké detaily, náznaky, že se ta zamilovanost koná. Jinak ale nemám co vytknout a budu vyhlížet další díl, kterého se snad brzy dočkáme.

Moc děkuji autorce za poskytnutí eknihy k recenzi. Celá recenze je k přečtení na mém blogu (odkaz v profilu).

Jenny46
01.07.2022 5 z 5

Na doporučení jsem jen nakoukla a už to nešlo odložit...
Taky se mi to moc líbilo kniha mě pohltila je čtivá a opravdu zajímavý příběh, kombinace vyšetřování a magie, sympatické postavy, doporučuji a těším se na další díl

evineckY
30.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle je fantasy - PECKA !
Člověk nemusí být zlý , ale může být posedlý démony...(strážce brány)
Na začátku se kniha tváří jako kriminální případ, ale...(samozřejmě je)
Jak víme - ne všechny čarodějky jsou hodné...
Až vejdete do strašidelného domu plného duchů a s 13 zrcadly...
Je to fantasy, která určitě stojí za přečtení a nemůžu se dočkat pokračování.
DOPORUČUJI !!!!!

Malá ochutnávka a varování spisovatelky -
Rituály popisované v této knize jsou nebezpečné. Nesnažte se
je napodobovat, ve vlastním zájmu. Nevyvolávejte sumerské či
jiné entity, neobětujte krev ani nezvěte démony k sobě domů, ale
hlavně se nepokoušejte otevírat brány do jiných dimenzí.
Děkujeme