Zlatá GRAI - WOW FANTASY

recenze

Zlatá Grai (2021) 5 z 5 / traceybeegee
Zlatá Grai

Na samém úvodu knihy se děj pomalu rozjíždí a to i pro to, že nám autorka popisuje každý národ (kmen) :stříbrné rytíře, jorrei, sarrei i mnoho dalších.
Příběh o mladičke dívce, která se nebojí ničeho a před ničím se nezastaví, ani když je na pokraji svých sil a schopnosti. Tato kniha mne hodně zaujala svým zpracováním fantasy postav, světa i dějů.
Různé souboje, zbraně a situace jsou v knize tak perfektně vylíčeny, že vás nenechají ani chvilku přemýšlet, jestli se to opravdu může stát nebo je to jen fantazie úžasné autorky.
Je plná neočekávanych zvratů a moc se mi líbí dej, který postupně graduje.
Isarell - maličká, drobounka dívenka zahnana krvelacnymi až k hradbam pevnosti se dostává do prekerni situace díky svým zachrancum.
Aby získala důvěru a lepší postavení, neboť je to asi malá GRAI, musí ve velmi krutých soubojích a podmínkách ukázat, že je hodna tohoto titulu princezny i za cenu nejvyšší a to je její život.
Své nepřátele vyzývá na různé souboje, na které se připravovala na tajném místě, aby o ní i o jejím učiteli nikdo nevěděl.
Je obdařena neuvěřitelnou rychlostí, odvahou a mrstnosti na tak mladinkou dívku.
Potkává se s Bastienem, jehož pán Damion od samého začátku Isarell nenávidí. Oba musí projít hodně těžkými zkouškami, které mnohé stojí i holý život. Ustojí oba toto rizikoa nebude to překážkou pro jejich vřelé přátelství? Oba jsou jeden pro druhého jako bratr a sestra. Ačkoliv každý slouží jinému pánu.
Isarell je zasvěcena do tajů divozenek a jejich magie pod záštitou své paní Ymiry, vůdkyne divozenek a která je zároveň velkou konkurenci a hrozbou pro Damiona.
Určitě chci přečíst i další díly a doufám, že tuto knihu spolu s dalšími vydá nakladatelství, protože opravdu stojí za to a věřím, že se bude hodně lidem líbit, tak jako mně.
Hltala jsem doslova každou stránku.
Vůbec by mne nenapadlo, že tuto knihu napsala česká autorka.


Zlatá Grai Zlatá Grai Kristina Waagnerová

Přísežní sourozenci Bastien a Isarell nastupují do bojové školy Světelné říše. Oba si určují vysoké cíle – Bastien volí za mistra nejschopnějšího, také však nejkrutějšího válečného prince, Isarell šílenou královnu divoženek. Oba s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář