Život v knihovně

recenze

Knihovna mého srdce (2022) 4 z 5 / knihovnička007
Knihovna mého srdce

Knihovnice June strávila celý svůj život na malé městě v Británii a žije jen knihami, tráví s nimi veškerý volný čas.
Nejšťastněji se cítí o samotě mezi knihami ve společnosti matčina kocoura. Největší strach má z lidí a z toho, že by před někým měla říct svůj názor.
Když ale celé městečko zaplaví zpráva, že se má knihovna zavřít, svede June boj sama se sebou - a za knihovnu.

Knihu jsem měla hned po vydání na seznamu, knihy o knihomolech a knihovnách mám moc ráda. Tato kniha mne hned od prvních stránek velmi chytila a přečetla jsem ji za pár hodin. A upřímně-v mnohých věcech jsem s June souhlasila-také jsem knižní introvert, který si raději vezme knihu, před oslavou nebo mluvení s cizími lidmi.

Kniha je to jednoduchá, nenáročná, ale srdce nadšeného knihomola zaplesá. June čichá ke knihách, představuje si, že si knihy vzájemně své knihy vypráví a ráda si představuje, kdo má jaké knihy rád...

Velmi se mi líbila myšlenka, že knihovna nejsou jen knihy, ale je to společenství a pomůže mnoha lidem. A příběh Stanleyho, který vždy našel v knihovně radu a pomoc, byl moc krásný (ale dost smutný).

Osoby v knize byly velmi pestré, rozmanité, barevné. Každý byl sám sebou, měl už něco za sebou a bylo to velmi příjemné a osvěžující. Bavilo mne čtení o June, Stanlym, Alexovi, Lindě, Jacksonovi, Veře, Leile a paní Bransworthová byla úplně úžasná :D

Jen ten prodej pozemku developerům se mi nelíbil :( A vůbec si nedokážu představit, že by se u nás na malém městě měla zavřít knihovna, to by byla naprostá pohroma!!

Za mne - úžasné čtení. Vůbec si nepamatuju, že bych kdy knihu přečetla tak hrozně rychle. Moc příjemné a odpočinkové čtení. Pro knihomoly jako stvořené. Nečekejte žádnou velkou akci, ale je to kniha o knihách, přátelství a o tom, co je opravdu důležité.

Komentáře (0)

Přidat komentář