Ženy za prodejním pultem

recenze

Děvčata z Harpers (2023) 4 z 5 / Kikina182
Děvčata z Harpers

Sally, Beth, Margaret a Rachel se ucházejí o místa prodavaček v obchodě na Oxford Street. Všechny dívky místo prodavaček dostanou a jejich životy se tak začnou odvíjet překvapivým směrem. Povýšení, nové lásky, klacky pod nohami a mnoho dalšího na ně už v Harpers čeká.

Kniha se čte dobře, ale kvůli mnoha popisům jsem měla občas problém se začíst. I když byly popisy v tomhle příběhu opravdu důležité, jelikož vytvářely velkou část atmosféry, tak na některých místech jich zkrátka bylo až příliš, což trochu narušovalo plynulost čtení.

V příběhu se toho dělo opravdu hodně. Každá z dívek měla svou vlastní minulost a problémy, se kterými se musela potýkat, a všechny byly nějakým způsobem zajímavé. I když některé mi přišly malinko předramatizované. Ale to, co se mi na téhle knize líbilo nejvíc, bylo přátelství mezi dívkami. Řekla bych, že o tom ostatně byla kniha především, o pevném přátelství, které se vyvinulo mezi čtyřmi cizími ženami.

Velkým plusem knihy je to, že autorka (aspoň pokud podle svých omezených znalostí mohu soudit) krásně vystihla rok 1911 a především to, jak to vypadalo v tak velkém obchodě. Bylo to zase úplně nové prostředí, o kterém mě moc bavilo číst.

Postavy se mi líbily, ale asi by mi nevadil trochu důkladnější popis. Díky souvislostem a jejich minulosti jsem sice bezpečně poznala, kdo je kdo, ale povahově mi přišly dívky až příliš podobné a celkově i docela nevýrazné.

Děvčata z Harpers je krásný začátek série, který jsem si i přes pár menších zádrhelů moc užila. Pokud u nás vyjdou i další díly, moc ráda se pustím i do nich.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství MOBA.


Děvčata z Harpers Děvčata z Harpers Rosie Clarke

Když se Sally, Beth, Margaret a Rachel setkají na pracovním pohovoru v úžasném novém obchodě na Oxford Street, netuší, že se z nich stanou přítelkyně na celý život. Všechny čtyři dívky mají to štěstí a jsou vybrány jako prodavačky... více


Komentáře (0)

Přidat komentář