Závoj mezi životem a smrtí

recenze

Beladona (2023) 5 z 5 / Kikina182
Beladona

Většina lidí si myslí, že Signa přináší smrt. Všichni příbuzní, kteří se jí ujali, totiž skončili mrtví. Signiny možnosti stále ubývají, teď zbývají už jen Hawthornovi, vzdálení příbuzní žijící na ponurém panství Thorn Grove. Vypadá to, že tady bude mít Signa konečně šanci získat všechno, co chce. Jenže nejdřív si musí poradit s vrahem, který tráví její příbuzné. A aby toho nebylo málo, pronásleduje ji na každém kroku Smrtonoš.

Do knihy jsem se začetla už na první stránce. Je psaná poutavě a rychle utíká pod rukama, ale zároveň v ní není nouze o popisy, které krásně zobrazují každý aspekt knihy.

Beladona má všechno, co jsem od příběhu čekala. Je protkaná pochmurnou atmosférou, která jen podtrhuje všechny nadpřirozené aspekty jako duchové a smrtonoš. Celkově se mi moc líbí, jak je nadpřirozená stránka příběhu promyšlená, hlavně aspekty týkající se smrti a toho, co následuje.

Detektivní zápletka se taktéž moc povedla. Celou dobu jsem byla napjatá a neměla nejmenší tušení, kdo za vším stojí. Konečné odhalení pro mě tak bylo naprostým překvapením, ale když jsem se ohlédla zpátky, dávalo perfektní smysl. Navíc nechybělo i pár dalších záhad.

V příběhu nechyběly i krásně propracované vztahy mezi hrdinkou, její rodinou a přáteli. Nejvíc povedená za mě byla milostná zápletka. Mezi hlavními aktéry byla od začátku patrná chemie a moc se mi líbilo, jak si k sobě hledali cestu. I odhalení spojené s milostnou linkou se mi líbilo, ačkoli jsem ho tušila už od začátku.

Jediná věc, která mi na příběhu vadila, bylo neustálé Signino odkazování na její knihu o etiketě. Bylo to v knize tak často, že už to na mě po jisté době působilo rušivě a jen jsem nad tím protáčela oči v sloup.

Postavy jsou skvěle popsané a mají zajímavé příběhy. Většinu jsem si oblíbila hned na začátku a ke zbytku jsem si s postupem příběhu našla také cestu. Navzdory tématu příběhu v něm není vyloženě postava, která by zastávala roli zloducha. Nic není černobílé a všechny postavy tak mají něco do sebe.

Beladona je úžasná kniha s pochmurnou atmosférou, překvapivou detektivní zápletkou a romantickou linkou, která zahřeje u srdce. Jestli pořád váháte, zda si Beladonu přečíst, tak vám radím, dejte jí šanci. Stojí za to a já se už moc těším na druhý díl.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.


Beladona Beladona Adalyn Grace

Osiřelou Signu vychovávala řada pěstounů, z nichž se každý zajímal spíš o její bohatství než o blahobyt – a všichni ji časem opustili. Jediní příbuzní, kteří zbývají, jsou výstřední Hawthornovi žijící v krásném, ale ponurém panstv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář