Vyvolení 1

recenze

Spřízněni volbou (2022) 4 z 5 / insta.kniha
Spřízněni volbou

Příběh začíná novinovými články a výpověďmi vyvolených, kteří jsou v průběhu let stále oslavováni jako "hrdinové a celebrity". Líbí se mi, jak jsou tyto postavy, které všechny utrpěly poškození, popsány. Je na nich vidět, jak odlišně se člověk dokáže vypořádat s traumatem. A myslím, že je dobře, že všechno nezačíná růžově. Zdá se, že středem zájmu je zejména Sloane A. a to nejen proto, že je vypravěčkou této knihy. Patří do skupiny vyvolených a chce po všech těch letech pochopit, proč byla vůbec vybrána. Co vláda udělala, aby vyhráli válku. Svůj chaos chce zkrotit logikou a snaží se vše rekonstruovat pomocí zpráv a starých zpráv.
Když jsou vyvolení přivedeni do alternativního světa, stojí před nimi nový úkol. Tento alternativní svět je úplně jiný než Země a musíte si na něj zvyknout. Řídí je dva lidé, ale zvláště Sloane má velmi vážné problémy s důvěrou. Tady začínají komplikace.
Autorka svým příběhem o vyvolených bojujících s temným padouchem přináší zcela neobvyklý a vzrušující pohled na boj dobra a zla.
Některé zvraty mě dostaly. Byla bych ráda, kdyby zúčtování a padouch byli na konci o něco velkolepější. Nicméně závěr příběhu vyvolává zvědavost na druhý a poslední díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář