Vyděšená k smrti – první díl nové série

recenze

Vyděšená k smrti (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Vyděšená k smrti

Když Melanie Richardsová zmizela, nikdo to netušil. Její rodiče to zjistili až po návratu z dovolené, když jim únosce zavolal a požadoval výkupné. Jenže Melanii už živou nenajdou, a tak na místo činu přijíždí s týmem detektiv Kay Hunterová. Jí se na tomhle případu něco nezdá, což se potvrdí ve chvíli, kdy je nalezeno další tělo...

Jestli mě něco extra láká, jsou to nové série. Ne že bych jich měla rozečtených málo, ale když se objeví něco, jako právě Vyděšená k smrti, hned zpozorním. Ptáte se proč? Protože i když je to u nás nová série, v zahraničí už vyšlo 11 dílů a na Goodreads mají všechny přes 4 hvězdičky!

A můžu Vám prozradit jedno – je to parádní čtení! Krátké kapitoly, žádné zbytečné odbočky, svižný a napínavý děj – já ji přečetla za jedno odpoledne, protože patří mezi neodložitelné knihy.

Vyděšená k smrti by těm, kteří mají rádi dobré thrillery, určitě neměla uniknout. Téma je poněkud znepokojivé, a bohužel i děsivě reálné, ovšem i přesto se to čte velice lehce.
Hodně se mi líbily postavy, které jsou podle mne velmi zdařilé. V průběhu vyšetřování se stihneme seznámit i více s hlavní hrdinkou (dozvíme se více nejen o jejím profesním, ale i soukromém životě), která mi je velmi sympatická. Nehraje si na chytrolínku, ani není jako superhrdinka, prostě normální ženská, což velmi oceňuji.

Jestli bude série s Kay Hunterovou pokračovat tímto stylem, rozhodně se máme na co těšit! No a já mám další sérii, kterou si nutně potřebuju přečíst celou...

První díl nové (a očividně velmi zdařilé) série si nemůžete nechat ujít!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Domino)

Komentáře (0)

Přidat komentář