Všechno, co jsem zapomněla

recenze

Všechno, co jsem zapomněla (2023) 5 z 5 / virgo_books
Všechno, co jsem zapomněla

Musím přiznat, že jsem už hodně dlouho poezii nečetla. Není to můj běžný žánr, ale ráda si občas něco takového přečtu.

Toto je pouze můj osobní názor a pocity z této knihy. Nemyslím, že bych měla nějak kritizovat, protože to, co mě připadá, že se to teď na mě nevztahuje, se může dotknout někoho jiného. Poezie je hodně subjektivní a proto ani nemůžeme přímo hádat, co autor zamýšlel předat tím, nebo tím veršem. Každý v tom vidíme něco jiného.

Už jenom to, že jsou tam verše, které se rýmují a mně to zní krásně, když to čtu.

Tohle ale není jen o tom, jak to zní, ale hlavně o obsahu nebo spíš o tom, co si v každém slově nebo verši najdeme.

Je to moderní poezie, která výpraví o lásce a o tom, jak se vlastně všechno může hrozně zvrtnout a pak může přijít bolest, na kterou sice nejsme připraveni, ale musíme se s ní vypořádat.

Každý si v poezii můžeme najít něco jiného a taky nám v určitou dobu našeho života bude připadat něco důležitější, aktuálnější nebo pravdivějši než ostatním.

Já jsem si tam našla svoje oblíbené verše a věřím, že jsem je nečetla naposledy. Až budu mít náladu, nebo potřebu si tyto slova znovu přečíst, zase v nich najdu něco navíc, nebo nějaký úplně odlišný význam než teď. A to je pro mě na poezii to krásné.

Za poskytnutí knihy moc děkuji autorce.
#spoluprace


Všechno, co jsem zapomněla Všechno, co jsem zapomněla Adéla Chrástecká

Sbírka moderních veršů plná primitivních lásek, zmařených přátelství, nostalgických slz i jiných důkazů, že poezie žije. Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat r... více


Komentáře (0)

Přidat komentář