Vražedná temnota - sedmý díl série s Josie Quinn

recenze

Vražedná temnota (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Vražedná temnota

Nález těl mladých manželů uprostřed opuštěného lesa Josie zneklidňuje. Očividně tu tábořili, ale našlo se žádné jídlo a vše bylo rozházeno i přesto, že oni leželi tak pokojně. Pak však najdou třetí spacák a vyvstává mnoho otázek...

Nadšeně jsem tohle vydání očekávala, protože tahle série mě vážně baví a musím se opakovat, ještě mě ani jednou nezklamala. První díly byly hodně zaměřené na postavu Josie, následně i jejích kolegů, proto jsem teď vždy zvědavá, co nám autorka přichastala

Vražedná temnota je opět extrémně čtivá kniha - kapitoly jsou krátké a svižné, děj je napínavý, a tak se není čemu divit, že jsem ji slupla za jeden večer. Možná vám to přijde "barbarské", ale já se od ní prostě nemohla odtrhnout. Ani tentokrát nás totiž autorka neochudila o velmi emotivní čtení, to jak ohledně postav, kterých se děj týká, tak i ohledně Josie, která si i tentokrát sáhne až na dno svých sil.

Příběh nabídne nejen další pohled do temného mládí Josie, ale i pohled do života lidí, kteří se snaží uniknout ošklivé realitě a zkusí život v sektě, která souzní s přírodou. Tahle sekta působí až skoro záhadně, stejně jako její majitelka, která jakoby v Josie četla jak v otevřené knize. A Josie se to samozřejmě vůbec nelíbí.

Jsem hodně spokojená, je to velmi povedený díl (nejlepší je dle mého skromného názoru zatím pořád Matčin hrob, ten překonat bude asi velmi náročné). Josiin život se posunuje a musím říct, že se mi moc líbilo i to překvápko na konci (ano jistě, tohle je velmi podlá poznámka, pokud jste knihu ještě nečetli, pardon).

Asi je vám už jasné, že já se velmi těším na další díl. Na GR jsem koukala, že má tahle série už 18 dílů a hodnocení zůstává velmi vysoké, takže to asi bude ještě pořádně zajímavé!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář