Volání o pomoc - druhý díl napínavé série

recenze

Volání o pomoc (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Volání o pomoc

Madison Harperová se dohodla s Nateem Monroem vyrážejí do Lost Creek. Madison tam dřív bydlela a pracovala, nyní tam odjíždí aby zjistila, kdo a proč na ní hodil zločin, který nespáchala. Jenže jí v podstatě nikdo nevěří, a tak návrat nebude zrovna příjemný...

Nedávno jsem dočetla první díl série (Pád do tmy) a byla jsem nadšená, proto jsem doufala, že tento druhý díl bude minimálně stejně dobrý. Ale byl ještě lepší!

Volání o pomoc je neskutečně čtivá kniha, která perfektně navazuje na první díl. Opět tu potkáme postavy Madison a Natea s tím, že se jejich "vyšetřovací tým" rozrostl o Brodyho, který jim v přechozí části pomohl s pátráním. I zde jsou krátké kapitoly, které rychle ubíhají, ovšem tentokrát se děj věnuje hlavně Madison.

Děj je napínavý, akční a mrazivý, dokonce je i poněkud krvavějšího rázu než u předchozího dílu. Samozřejmě jsem měla jasnou teorii, jak to všechno skončí, ale konec je velmi šokující, a tak musím podotknout, že jsem se ve svých odhadech moc netrefila.

Hodně jsem si oblíbila hlavní postavy, které mají jeden "spojovací" bod - oba byli nespravedlivě odsouzeni a odpykávali si trest za zločiny, které nespáchali. Jejich vztek a rozhořčení nad systémem je teď "žene" dopředu, ve snaze zajistit si spravedlnost. A samozřejmě velké plus i za Brodyho, bývalého policejního psa, jehož osud byl také poněkud nahnutý.

Oba díly Vám mohu jen doporučit, tohle je velmi, velmi slibná série.
A "bonusový dovětek": z poděkování jsem se dozvěděla, že nás čekají ještě minimálně dva díly série, z čehož jsem nadšená a už teď se hodně těším.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Domino)

Komentáře (0)

Přidat komentář