Volání hlubin

recenze

Volání z hlubin (2016) 5 z 5 / šakša
Volání z hlubin

Knížku mi doporučila kamarádka. Je vášnivá knihomolka a knížky, co mi doporučí, stojí za to! Sehnat ji v knihovně byl trochu problém (protože ji lidi naprosto milují), ale když se mi povedlo ji sehnat, nemohla jsem přestat číst. Knížka byla zajímavá a skvělá. Byla velice napínavá a také občas pobavila.
Hlavní hrdinku Aleu ve dvou letech předala matka do péče pěstounky, protože tvrdila, že má alergii na chladnou vodu a že by jí život v moři mohl způsobit smrt. Čtenář postupně odhaluje, že Alea není obyčejná dívka, ale je to bytost z moře. Prožívá s ní znovuobjevování mořského světa a jeho obyvatelů.
Alea dospívá a nesmí přijít do kontaktu se studenou vodou, což se samozřejmě stane. Alea spadne do moře a tím pozná svůj původ.
Téma objevování vlastní identity je pro náctileté slečny důležité, takže není problém se s hlavní hrdinkou identifikovat. Také obava o pěstounku, tedy i vlastní budoucnost, může být častým tématem dnešní mládeže, která často žije v neúplných rodinách, mnohdy jen s matkou.
Autorka píše čtivě, rychle vtáhne čtenáře do děje.
Vedlejší postavy byly dobře vymyšlené, byly uvěřitelné, vztahy mezi vedlejšími postavami jsou podobné těm, které prožívají náctiletí.

Nejlepší zábava na dlouhé večery (a volné hodiny ve škole). Knížku bych doporučila především milovníkům fantasy a dobrodružných knížek. Stejně tak mě uchvátil druhý díl. Rozhodně si přečtěte!

Komentáře (0)

Přidat komentář