Alea je zpátky!

recenze

Barevné vody (2016) 5 z 5 / šakša
Barevné vody

Četli jste první díl Aley? Jste napjatí, zda jsou Alea a Lennox sourozenci? Zajímá Vás, zda Lennox Aleu miluje, nebo je to jen Aleino klamné zdání? Zní-li Vaše odpověď na všechny tyto otázky "Ano", na nic nečekejte a přečtěte si pokračování geniálního fantasy o Alee!

Pokračování Aleina dobrodružství mě velmi mile překvapilo. Knížka je plná tajemství a napětí a líbí se mi také ekologický podtext. Čtenáři si uvědomí, že bez moří a oceánů by mnoho živočišných i rostlinných druhů (A nejenom jich) přišlo na mizinu...
Knížka je napínavá a tajemná, a to je na ní moc hezké. Knížku také prozáří (byť zatím jen začínající) románek mezi Aleou a Lennoxem. A duše, které romantickou atmosféru nemusí, se pak zajisté udusí smíchy nad Sammyho výroky. A ze Sammyho nekonečného optimismu a radosti ze života si ráda beru příklad i Já. A kdo má rád jak romantiku, tak i dobrodružství a vtip, tak by si druhý díl fantastického dobrodružství neměl nechat ujít!

Knížka je fantastická také proto, že je v ní člověk stále hladový po dalších informacích. Jakmile se člověk například dozví, že je Lennox poloviční mořský člověk, tak bude chtít vědět, zda jsou sourozenci s Aleou, a když se dozví, že sourozenci v žádném případě nejsou, bude chtít vědět něco o jejich rodinách...

Máte načteno? Hurá na třetí díl "Alea-dívka moře, Tajemství oceánů"

Můj tip:

Umíte německy? Nebo máte poblíž někoho, kdo Vám může z němčiny překládat? A líbí se Vám písničky od Alfa Cru? Chcete vědět, jak si autorka představovala jejich melodii? Jděte na youtube! Autorka Aley- Tanya Stewnerová- na něj na svůj youtube kanál vložila zhudebněné písničky, které v jejích knihách složila Alea s kamarády! Písničky jsou v němčině.

Komentáře (0)

Přidat komentář