Vlhké oči a vyprahlé srdce

recenze

Kosti v srdci (2022) 5 z 5 / Kikina182
Kosti v srdci

Dva měsíce. Tak krátká doba zbývá Beyah k tomu, aby mohla nechat minulost za sebou a vydat se vstříc budoucnosti. Do jejího života však zasáhne smrt a ona najednou nemá jinou možnost, než strávit léto v Texasu se svým otcem. Beyah to chce zkrátka nějak přežít, ale to by se jí do cesty nesměl připlést Samson, který je jejím pravým opakem. Nebo to tak alespoň vypadá.

Colleen Hoover má takový podmanivý styl, že vůbec nezáleží na tom, do jakého žánru se pustí nebo o čem příběh vypráví. Příběh je totiž tak neuvěřitelně čtivý, že v momentě, kdy se člověk začte, už není cesty zpátky. A přesně tak to bylo i v tomto případě.

I Colleen Hoover má na svém kontě pár knih, které mi tak úplně nesedly, ale Kosti v srdci se k nim rozhodně neřadí. Autorka v knize přišla příběhem, který je pro ni zkrátka typický. Je to romantika, ale zároveň jsou v knize probírána neskutečně skvělá témata. Je to o lásce, ale i o životě. A tahle dvě témata spolu zkrátka musí souzní.

Příběh je originální, dobře promyšlený a hodně emotivní. Jsou tu místa, u kterých jsem se smála, místa u kterých jsem málem plakala i místa, kde jsem se prostě jen rozplývala. Je to zkrátka příběh, který v sobě obsahuje mnohem víc, než na první pohled ukazuje.

Na jednu stranu je to obyčejný příběh, ke kterému bychom našly hromadu jiných s podobným tématem, ale na druhou stranu je svým způsobem originální. Je zkrátka něčím víc. A přesně v tomhle povyšování obyčejných příběhů na nezapomenutelné je Colleen Hoover mistr.

Stejně jako zbytku příběhu není ani nic, co bych mohla vytknout postavám. Autorka zkrátka umí postavy skvěle popsat, takže nejen, že je člověk okamžitě pozná a pochopí, ale svým způsobem se v každé z nich i vidí.

Colleen Hoover opět nezklamala! Kosti v srdci je jedna velká jízda, kterou rozhodně doporučuji všem romantickým duším, kterým nestačí jednoduché a naivní příběhy, ale dávají přednost tomu, když je v příběhu i něco jiného než jen romantická linka, třeba i těžší téma.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.

Komentáře (0)

Přidat komentář