Vítková a Winkler opět na scéně

recenze

Živá minulost (2023) 5 z 5 / cornetka
Živá minulost

“Nikdy neneseš odpovědnost za jednání jiných lidí. Nezáleží na tom, co řekneš nebo uděláš. Když se někdo k něčemu rozhodne, je to jeho volba, kterou nemůžeš ovlivnit.

Máme tu další případ Hany Vítkové a Davida Winklera. Ti dva jsou partneři nejen v pracovním, ale i osobním životě.

V dalším případu řeší vraždu Laury Králové, kterou někdo uškrtil. Samozřejmě se nabízí, že by to mohl být její přítel. Ale na předčasné závěry nedejte.

Tento případ ale zastíní několikaměsíční vyšetřování Davida, který je údajně zodpovědný za vraždu. Anebo taky ne a možná se ho chce někdo jen zbavit a tak na něj hází kdejakou špínu.

I v tomto díle sledujeme vztahovou linku Hany a Davida. I když je k zamyšlení, jestli vůbec ještě o nějaký vztah jde? David se na můj vkus chová dost nezodpovědně a řeší si případy, jak se mu to zrovna hodí. V tomto díle mě nějak víc iritoval svým sobeckým a sebestředným chováním. Hana se mu samozřejmě snaží pomoct, ale oproti Davidovi je to taková čistá a spravedlivá duše.

Živá minulost je další díl autorčiny série a jak to vypadá, není poslední. Jakmile dočtete do konce, další díl prostě budete potřebovat stejně jako já. Opět jsem knihu přečetla jedním dechem. Vše je parádně promyšlené a všechno do sebe zapadá. Vyhovuje mi i styl psaní a krátké kapitoly, ve kterých se střídá vyprávění z pohledu Hany i Davida. Je tedy zajímavé sledovat jejich myšlenkové pochody.Těm dvěma fandím, ať se jejich vztah narovná, protože k tomu mají pořádný důvod - prozrazovat víc určitě nebudu.

A zase musím pochválit obálku, která se mi moc líbí.

Takže když to shrnu - kniha určitě stojí za přečtení a pokud máte rádi krimi a detektivky, neměli byste ji minout.


Živá minulost Živá minulost Veronika Martinková

Domníváte se, že jste doma v bezpečí? Že vám nic nehrozí? Stejně smýšlela i sedmadvacetiletá Laura Králová. Bezproblémová a nezávislá mladá žena. Přesto byla jednoho květnového rána nalezena na podlaze ve svém obývacím pokoji. Ušk... více


Komentáře (0)

Přidat komentář