Víkend plný viny – psychologicky laděná oddechovka

recenze

Víkend plný viny (2023) 3 z 5 / Kizuizi
Víkend plný viny

Ali se blíží skvělý víkend – nejen že odlítá do Portugalska za svým přítelem, ale ještě se tam z nich za pár dní stanou manželé. Je z toho tak nervozní, že cestou na letiště asi ztratila pas, z čehož jsou na nervy i její nastávající příbuzní. Jenže to vypadá, že tohle bude jeden z těch menších problémů...

Je to už čtvrtá kniha od autorky, která u nás vyšla, a jelikož jsem všechny předchozí četla, šla jsem v podstatě na jistotu.

Víkend plný viny je velice čtivý román, jehož anotace slibuje napínavé čtení plné tajemství, a musím říct, že tohle vše do puntíku plní. Já jsem knihu přečetla v podstatě na posezení, protože mě hlavně zajímalo, jak to celé dopadne. Ovšem bohužel tady má pozitiva tak nějak končí. Místy mi příběh přišel až moc překombinovaný, postavy byly všechny takové přecitlivělé (toť můj názor – i když ano, na svatbách lidé přecitlivělí bývají), a sem tam mě to moc nebavilo.

Pokud se na knihu teprv chystáte, nezačínejte ji číst s vidinou thrilleru, protože je to spíše psychologicky laděný příběh. Hodně se rozebírají lidské povahy, zpytuje se svědomí, probírá se minulost. A i když to teď mohlo znít hodně závažně, je to hlavně oddychové čtení, které bych doporučila spíše ženám.

Jedna věc mně osobně hodně vadila, a dost mě rušila při čtení - občas se totiž vyprávění vrací do minulosti (vzpomínání na „mládí“) a tyhle pasáže nejsou vůbec nijak odděleny od současného dění. Takže jsem si občas vlastně nebyla jistá, zda se to děje, nebo je to něco, co se už dělo. Myslím si, že by stačilo změnit aspoň font písma, aby to bylo přehlednější.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář