Vévoda a já

recenze

Vévoda a já (2004) 5 z 5 / Ladybug656
Vévoda a já

Vévoda a já – Julia Quinn
Bridgertonovi

Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmyslu se oženit, na té dívce je něco, co mu zrychluje srdeční tep. Daphne brzy zapomene, že jejich námluvy jsou pouhá přetvářka. Snad za to může okouzlující pohled jeho pronikavých očí nebo to, co cítí v jeho objetí, ale postupem času se do temperamentního vévody doopravdy zamiluje. Musí však stůj co stůj zabránit tomu, aby jí pohledný vévoda, který se zapřísáhl, že zůstane navždy svobodný, nezlomil srdce...

Opravdu velice roztomilý, jednoduchý a velmi romantický příběh, musím přiznat, že seriál je taky skvělý, ale knížkám se nic nevyrovná! Styl, kterým autorka popisuje všechny postavy a jejich pocity je tak jedinečný, že mě naprosto pohltil a tuto knížku jsem nedokázala odložit.

Když jsem četla měla jsem (a stále mám) velké přání abych u toho všeho dění byla, naprosto jsem propadla kouzlu Londýna a celé společnosti, nejvíc jsem si zamilovala celou rodinu Bridgertonů, kteří jsou známí svým šarmem, moudrostí a vřelostí, a tak zapůsobili i na mě.

Daphne mi připadala o trochu jiná než v seriálu. Možná je to tím, že seriál není úplně dějově přesný, ale mám a vždycky jsem ji měla ráda. Zato Simon působí v seriálu moc záhadně a tajuplně, tady jsem mu dokázala víc porozumět a nahlédnout pod jeho „skořápku“. Milostné scény tu jsou, ale ne v tak velkém počtu jako v seriálu, ovšem autorčin popis dělá každý jejich polibek něčím výjimečný a to se mi líbí.

Také jsem si velice vychutnávala, to že na začátku každé kapitoly byl většinou velice zábavný a někdy i trochu pobuřující článek od lady Whistledownové!

Co jiného se hodí číst o prázdninách, než tyhle nádherné, romantické a oddechové knížky?

Komentáře (1)

Přidat komentář

Marika Vanova
26.07.2022

Kdyby tuto knihu nevydali znovu a s o hodně hezčí obálkou, tak kolem ní projdu a nic. Přitom jsem si čtení užila, odpočinula, pobavila se vtipnými dialogy. Pokračuji lehce v sérii.