Velké léto

recenze

Velké léto (2023) 5 z 5 / EvikU.
Velké léto

No páni. Našla jsem druhého spisovatele, který mi píše z duše. Tak nějak si představuji skvělý příběh. Má smysl, má děj, má krásné myšlenky. Prvním je Frederick Backman druhým Ewald Arenz.

Velké léto pojednává jak je z názvu patrné o létě. O Friedrichu, který místo na dovolenou s rodinou bude trávit prázdniny u dědy s babi a učit se na reparát z matiky a latiny. Všechno zlé je k něčemu dobré. Lépe poznává přísného dědu, který má své zásady, ale neznamená to, že nemá srdce. Sblíží se i více s babičkou, poznává skrz ní svoji historii.

Seznamuje se s dívkou Beatou a poznává svou první lásku. Také má nejlepšího kamaráda Johanna a sestru Almu, která také zůstala doma. Všichni čtyři prožívají velká dobrodružství.

Zhruba v půlce knihy se stane jedna událost, která velmi změní přátelství všech 4 mladých lidí. Velmi dojemné, silné emoce, kdy musím číst v kuse a nejde kniha odložit.

Na knize se mi nejvíce líbí její myšlenky, citáty, pravdy o životě, které jsou příběhem nenásilně protkaný. Myšlení a chování všech postav v knize si myslím odpovídá skutečnosti. Opravdu nádhera. Miluju filozofii v příběhu. Příběh je neuvěřitelně čtivý a já si užila každou stránku. Je mi líto, že je konec. Netrpělivě budu vyhlížet další knihy od autora.


Velké léto Velké léto Ewald Arenz

Co se musí stát, aby se z nejhoršího léta stalo léto nejlepší? Vypadá to, že šestnáctiletý Friedrich na konci školního roku propadne. Jeho poslední šancí je reparát, což znamená obětovat rodinnou dovolenou, obětovat léto. A ja... více


Komentáře (0)

Přidat komentář