Ve stínu popela aka konkurence Dvorů

recenze

Ve stínu popela (2023) 5 z 5 / Red-haired
Ve stínu popela

Už se vám někdy stalo, že vás nějaká série vůbec nenadchla, a tu další od stejné autorky jste si naprosto zamilovali? Není žádným tajemstvím, že Z krve a popela pro mě bylo spíš zklamáním, proto jsem ani neměla v plánu pouštět se do další série, naštěstí jsem s nechala přesvědčit.

Sera byla odmala vychovávána k jedinému úkolu aby splnila dohodu a stala se manželkou prvotního boha smrti Nykta. Tajně však byla trénována také k tomu, aby svého nastávajícího zabila a tím zachránila svou umírající zemi. Naplnění dohody však nepůjde úplně podle plánu a navíc se ukáže, že je těžké odolat Nyktovu šarmu.
Na to, jakou mám v poslední době averzi na bichle, tahle mi pod rukama utekla až příliš rychle. Měla jsem při čtení stejné pocity, jako při čtení Dvorů, a to v tom nejlepším slova smyslu.

Sera je skvělá hrdinka. Odvážná, sarkastická - co na srdci, to na jazyku - a nebojí se pak čelit následkům. To se Nyktovi dost zamlouvá a spolu mají úžasnou chemii.
Na začátku jsem se bála, že se autorka bude opět zbytečně vykecávat, až mě začne kniha nudit, ale naštěstí se tak nestalo a pořád se dělo něco zajímavého. Vždy, když jsem se dostala do bodu, který mi připadal předvídatelný, přišel nějaký zvrat a já byla opět napětím bez sebe. Kniha je drsná, krutá, plná vražd, krve, pomsty, magie, emocí a nakonec i na tu erotiku došla řada.

Neočekávejte čistou eroťárnu, tohle je mnohem víc. Nechápejte mě špatně, žhavé scény rozhodně stojí za to a napětí mezi hrdiny je dokonalé, ale připravte se také na to, že budete s hrdiny bez dechu bojovat o život i se zlomeným srdcem.

Musím vypíchnout aspoň mé tři top momenty:
1.Scéna u jezera
2. Pomsta!
3. Hořké odhalení.
(snad to během čtení rozkódujete)

Konečně je to po dlouhé době další prvně čtená 5*/5* kniha a já za ni dám ruku do popela! :D


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Dráždivý příběh první Panny ze světa bestsellerové série Z krve a popela. Smysl existence Serafeny Mierelové byl dávno určen jejími předky: musí se obětovat prvotnímu bohu smrti. Tak zní oficiální verze, o které ví každý obyva... více


Komentáře (0)

Přidat komentář