Oblíbená barva - morálně šedivá

recenze

Twisted Lies: Lži na ostří nože (2024) 4 z 5 / Red-haired
Twisted Lies: Lži na ostří nože

Stella je introvertní a plachá hrdinka, ale zároveň je známou inflouencerkou s velkou vášní pro módu. Její práce a sociální sítě zabírají všechen její volný čas a na vztahy nemá ani pomyšlení. Hrozba z minulosti ji jednoho dne zažene pod ochranu a do bytu tajemného Christiana, který ve Stelle vyvolává dosud nepoznané pocity. Christian je tajemstvím, je nebezpečný, a hlavně nevěří na lásku. Změní Stella jeho názor?

Christian je přesně tím typem muže, kterému byste se v reálném životě za každou cenu vyhýbali. Majetnický, posedlý, postrádající morálku, v podstatě chodící red flag. V knize mi to ale klasicky nevadilo a byl o to přitažlivější. Slovy autorky – tato kniha je pro všechny, jejichž oblíbená barva je morálně šedivá.

Musím moc pochválit a vyzdvihnout, jak autorka do knihy zahrnula Stelliny úzkosti ze společenských událostí a lidí obecně a ukázala, že u některých je prostě normální, že potřebují víc času a psychickou přípravu na věci, které jiní lidé zvládají naprosto nenuceně.

Na nějaké pikantní scény si tady počkáte extrémně dlouho, ale pokud něco autorce jde, tak je to budování napětí a přitažlivost mezi hrdiny. Většina knihy mě bavila a byla návyková právě díky té natahované části kdy čekáte, až se hrdinové konečně dají dohromady, ale ono to stále nepřichází.

Bohužel pro mě se po tom, co konečně proběhly nějaké ty „techtle mechtle“ kniha zvrhla v takový dlouhý epilog plný sladkého cukrování a prodlužovaného happy endu. Tam samozřejmě nepočítám rozuzlení linky se stalkerem, trocha akce knihu konečně opět probudila k životu, ale popravdě mě odhalení dost zklamalo. Řekla bych proč, ale nechci spoilerovat.

Po následných sladkých vyznáních, dovolených, „nečekaných“ žádostech a svatbách následoval závěrečný epilog plný dětiček Já se sice ráda mrknu, jak se daří hrdinům z minulých dílů, ale tady se mi z toho množství cukru opět zvedal žaludek.

Hodnotím 4/5*, protože jsem si většinu knihy extrémně užila, jen mi dojem trochu pokazily přeslazené romantické pasáže.

Komentáře (0)

Přidat komentář