Dračí Divergence

recenze

Čtvrté křídlo (2024) 5 z 5 / Red-haired
Čtvrté křídlo

Violet Sorrengailová se celý život připravuje na dráhu písařky. Je velmi chytrá, ale od přírody křehká, čímž se vymyká zbývajícím členům rodiny, kteří se stali dračími jezdci. Na poslední chvíli ji však její matka, vedoucí generálka, šokuje příkazem, že i Violet se musí stát jezdkyní a to i přesto, že ji v nebezpečné a fyzicky náročné akademii čeká dost pravděpodobně smrt. Navíc v nadcházejícím ročníku do akademie nastupují také potomci vzbouřenců a mezi nimi i Xaden Riorson, který má pořádný důvod nenávidět všechny z rodiny Sorrengailů a Violet se tak stává potenciálním terčem jeho pomsty.

Tohle je naprosto předvídatelná fantasy s vibem Divergence, obohacená o Draky a další nadpřirozené bytosti i hate to love romantiku. Chytne vás ovšem od první stránky a je to přesně ten druh knihy, který s hrdiny naplno prožíváte, rozčilujete se, zamilováváte, smutníte a vždy chcete ještě víc! Autorčin styl psaní je poutavý a má skvělý smysl pro humor, ať už jde o rozpravy mezi Violet a Xadenem nebo i se samotnými draky. Dlouho jsem neměla v nějaké knize tolik lepíků.

Mohla bych mít pár výhrad k nelogickým politickým rozhodnutím, nebo fungování samotné akademie, ale popravdě se mi vůbec nechce tu knihu kritizovat. Má pár malých much, ale skoro si jich nevšimnete, až vás příběh vtáhne.

Shrnuto podtrženo: Xaden je rozhodně můj nový fiktivní manžel, Violet je úžasně badass na to, jak špatnou měla výchozí pozici a miluju sarkastické draky!

Hodnotím 5/5* a s radostí oznamuji, že pokud se knihy taky nemůžete dočkat, je rozhodně na co se těšit, ten hype není jen tak. A teď už honem prosím i ten další díl!!!

Komentáře (0)

Přidat komentář