Ve správný čas na správném místě

recenze

Ve správný čas na správném místě (2022) 4 z 5 / renulka16
Ve správný čas na správném místě

Kniha Ve správný čas na správném místě je autobiografie Petera Freestona. Skalní fanoušci kapely Queen určitě budou vědět o koho jde. Kdo ne, stejně jako já, tak Peter byl 12 let osobním asistentem Freddieho Mercuryho!

Tato autobiografie je sice pěkná bichle, ale je doplněna velkým množstvím fotografií a ilustrací, že nebudete stíhat ani otáčet stránky a budete na konci knihy, kde na vás bude čekat milé překvapení!

Kniha vypráví Peterův život od narození přes život s kapelou Queen až do současnosti. V současné době své životní zkušenosti předává dál a po celém světě vzdělává dospívající o stále přítomné hrozbě HIV/AIDS, a to pomocí Projektu TFA, za jehož zrodem stojí mladý Čech Milan Devinne.

Knihy je opravdu čtivá a zajímavá. Peter měl v životě buď sakra štěstí a nebo jsou některé části trošku pohádkové, protože na co sáhl, to se mu hned povedlo. Kde je pravda, ví jen on sám a nerada bych šířila spekulace, jde jen o můj osobní názor.
Musím ale zmínit, že některé části byly příliš zdlouhavé, hlavně vyprávění z dob dětství a školy, které se táhne přes nějakých sto stran. Mohlo to být o něco kratší. Ale na druhou stranu to bylo dobře zpracované a nenudilo to.

Knihu hodnotím velice kladně a pokud máte rádi autobiografie a ještě k tomu Queen, protože se dozvíte zase něco málo nového, tak bude pro vás kniha ta pravá.

Jen ještě malý dodatek. Překvapilo mě, že na žádné fotce není Peter s Freddiem. Když už tam jsou spolu, tak se jedná pouze o ilustrace.


Ve správný čas na správném místě Ve správný čas na správném místě Peter Freestone

Kniha pojednává o Peteru Freestoneovi a o tom, jak se stal právě tím člověkem, kterého si Freddie Mercury pro posledních dvanáct let života vybral za svého asistenta. Peter si dal za úkol využít životních lekcí, které mu byly uště... více


Komentáře (0)

Přidat komentář