V příboji pochyb – čtivý psychothriller

recenze

V příboji pochyb (2022) 4 z 5 / Kizuizi
V příboji pochyb

Jane je mladá scénáristka, která přišla o práci. Po nekonečném hledání přichází nabídka, aby doučovala dceru miliardáře Evana Rochestera, jehož manželka Beatrice, bývalá modelka, nedávno zmizela. Evan tvrdí, že Beatrice spáchala sebevraždu, ale tělo se nikdy nenašlo a mnoho věcí ukazuje, že v jejich vztahu nebylo něco v pořádku...

V příboji pochyb mě nalákala svou anotací, a jak jsem tak pátrala po více informacích, zjistila jsem zajímavou věc. Příběh je totiž moderní variací na známou knihu Charlotty Brontëové (Jana Eyrová), a hned jsem byla zvědavá o trochu víc.

Autorce se tento počin velmi podařil. Kniha je nesmírně čtivá a děj, který postupně odkrývá mnohá tajemství, je doplněn i o prvky duchařiny. Příběh je vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky Jane, a je doplněn o vzpomínky Rochesterovy manželky Beatrice.

Závislost, psychické problémy, velké sídlo a tajemné komnaty, záhadné služebnictvo a samozřejmě velmi pohledný pán domu. Ano, je tu i lehká romantická linka, která trochu ulehčuje od vážných témat. V příběhu vyvstává mnoho otázek, naštěstí na všechny dostane čtenář odpovědi.

Svižné a napínavé čtení v podstatě nutí čtenáře číst dál, a dozvědět se, co je pravda a co není. Jane je mladá a zvědavá, proto neváhá a pátrá i tam, kde by neměla. Takže zbývá poslední otázka - jak to vlastně všechno bylo?

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář