Uteč, dokud můžeš: Příslib příjemné nové knižní série

recenze

Uteč, dokud můžeš (2023) 4 z 5 / VasnivaCtenarka
Uteč, dokud můžeš

Jednoho dne Laurel, agentce FBI, zavolá její maminka s prosbou, jestli by nemohla přijet domů a pomoci strejdovi Carlovi ze svízelné situace. V jejím rodném městě byly nalezeny ostatky několika jasně zavražděných žen a Carl je podezřelý, protože to je takový místní podivín.

Laurel neváhá ani vteřinu a vyráží na pomoc své rodině. Požehnání má i ze strany svých nadřízených, protože to vypadá, že v okolí jejího rodného městečka, na úpatí divoké hory, řádí sériový vrah. A přesně na sériové vrahy se Laurel specializuje - je totiž zaměřena na profilování takových vraždících maniaků.

Laurel začíná pracovat s místními policisty i horskými rangery a obzvláště pak s k Huckem Riversem, který zaujme každé ženské čtenářské srdce.

Mrtvých těl přibývá, strach obklopuje město, podezřelých je více a více. A Laurel se také ocitne v hledáčku vraha. Nebo vražedkyně?

Musím přiznat, že prolog knihy mne zaujal. Stačilo jen několik málo stran, aby mě kniha vtáhla do děje. První kapitoly byly taky příjemné, avšak okolo 100. strany jsem si říkala, že se děj začíná trošku táhnout. Pak se to hezky rozjelo a já jsem se stala součástí vyšetřovacího týmu. Hltala jsem každý řádek a přemýšlela spolu s Laurel nad všemi důkazy, nad podezřelými a nad souvislostmi. Kolem 200. strany jsem uhádla souvislosti, ale s vrahem/vražedkyní jsem si nebyla na 100% jistá až do téměř úplného konce. Musím se však pochlubit, že vraždícího šílence jsem odhadla správně.

Celý příběh je rozdělen do 41 kapitol, které se čtou jedna báseň a jedna radost. Vše je svižné, čtivé, zajímavé, napínavé i romantické - zkrátka skvělá kniha.

Osobně bych trošku uvítala vložení více psychologie do příběhu, pokud je Laurel tak skvělá psycholožka. Při čtení jsem nevěděla, jak k určitým závěrům došla, což mi přišla škoda. Pravdou ale je, že pokud autorka nemá psychologické vzdělání, pak to po ní ani nemohu chtít, takže to ze mne píše má náročnost a také záliba v psychologii, kterou sama studuji.

Hlavní hrdinku si zamilujete. Po celou dobu příběhu víte, že je to geniální bytost, avšak její skromnost a normalita vás okouzlí. Stejně jako vás okouzlí její vzhled.

Nebudu to protahovat, protože se domnívám, že tahle kniha stojí za přečtení. Pokud máte rádi kriminální příběhy, pak Uteč, dokud můžeš (1. díl knižní série Laurel Snowová) od autorky Rebeccy Zanetti vás velmi mile potěší a zpříjemní vám pár večerů.

Komentáře (0)

Přidat komentář