Tohle už mi prosím nedělejte!

recenze

Urob mi to (2019) 1 z 5 / Veve721
Urob mi to

Sama bych si tuto knížku nikdy nekoupila, ale šlo o vtipný dárek od kamarádky, tak jsem jí dala šanci, i když ženské knižní porno není zrovna můj žánr. Nelíbila se mi ani 'Rudá galerie' a '50 odstínů', tak moji kritiku berte trochu s rezervou.

Tahle knížka byla silné kafe. Vážně zabiják. Při čtení mi připadalo, že moji hlavu opouštějí mozkové buňky a páchají hromadnou sebevraždu. Děj byl neskutečně plochý... Upjatá Ema ohrnuje nos nad všemi na večírku. Do upjaté Emy se zakouká perverzní úchyl. Ema je unesená, znásilněná a zjistí, že se jí to vlastně líbilo. Už není tolik upjatá. Pak ji ale znásilní podruhé a ona se rozhodne udat neznámého pachatele na policii...

Hodnocení: ♦️ (20%)
Jakože cože?! Příběh byl jedná velká absurdnost, kdy se hlavní hrdinka dostávala do prapodivných situaci, na které reagovala naprosto neadekvátně. Mnohdy to vyznívalo, jakoby ani sama autorka neměla jasno v tom, co chce vlastně čtenáři sdělit. Chápu, že se od erotických románu neočekává příliš vysoký důrazu na dějovou linku. Musí obsahovat hlavně spoustu sexu a v tomto bodě si autorka svou povinnost splnila - máme tu věčně nadrženou paničku, kterou stalkuje úchylák s magickými postelovými schopnostmi. Nápad dobrý. Dost podobný polskému trháku '365 dní', který sklidil u ženského publika velký úspěch. Problém je v autorčině stylu psaní a absenci práce s charaktery. Jedinou vlastnosti postav je jejich hloupost. Hloupá je Ema, její kamarádka a dokonce i hlavní mužský antihrdina, který měl nejspíš vyznívat jako ďábelsky vychytralý (ale nepodařilo se).

Osobně jsem bohužel nenašla nic, co by mě na příběhu zaujalo. Díky malému rozsahu stran a většímu fontu písma jsem knížku přeletěla velmi rychle. Nedá se říct, že by se nedala dočíst. Dala. Ale nic ve mě nezanechala a z toho důvodu ji nemůžu s čistým svědomím doporučit. Rudá galerie měla aspoň drobné odkazy na umění. V 50 odstínech hlavní hrdina bojoval s traumatem z dětství. Urob mi to! nic takové čtenáři nenabídne. Je to prostě jen nenáročný kabelkový román se spoustou čuňačinek a pěknou obálkou.


Urob mi to Urob mi to Stela Rouge

Táto kniha nie je vhodná pre moralistov. Po obľúbenej sérii Sexi a divoko ste si vyžiadali od Stely Rouge nový román, ktorý ste požadovali ešte tvrdší. Nuž, v románe Urob mi to!, sa preto autora nehrá na slovíčka, pomenúva veci... více


Komentáře (0)

Přidat komentář