Tíživé ticho - psychologický thriller

recenze

Tíživé ticho (2023) 3 z 5 / Kizuizi
Tíživé ticho

Maggie měla šťastný život, ale v jednom jediném okamžiku se všechno úplně změnilo. Přišla totiž o manžela, svou životní lásku. Policejní zpráva případ uzavřela jako sebevraždu, ale Maggie nechápe, proč by to její muž dělal. A tak odjíždí daleko od všeho trápení, do jejich domku v Chorvatsku, jenže netuší, co tam na ni čeká...

Předpokládám, že jméno Robert Bryndza není třeba představovat. Myslím si, že většina z nás četla alespoň jednu jeho knihu a že ti, kdo propadli jeho sériím s Erikou nebo Kate, se neskutečně těší na další díly. A jaké to je překvapení, že se nám do ruky dostavá samostatná kniha, která dle anotace slibuje napínavý příběh.

Tíživé ticho je čtivý, svižný a napínavý příběh, který bych se nebála zařadit do žánru psychothrilleru. Hlavní hrdinkou je zde lékařka Maggie, která měla šťastné manželství a práci kterou si vysnila. Rodinné vztahy už nebyly tak skvělé, hlavně proto, že s manželem nikdy nechtěli děti a tchýně to těžce nesla.

Je to temný a ponurý příběh, který ukazuje, že vlastně i když si myslíme, že toho druhého známe dokonale, možná do poslední pihy, nikdy si nemůžeme být jisti, že před námi nic neskrývá. Vztah Maggie a jejího muže Willa byl láskyplný a důveřovali si, přesto se Maggie po jeho smrti dozvídá děsivé tajemství.

Tíživé ticho je kniha, kde na čtenáře čekají vypjaté momenty, děsivé události, ale také mysteriózní prvky. Mně se kniha líbila, i když nemohu říct, že bych si hlavní hrdinku nějak oblíbila. Chápu, že měla těžké období, ale stejně mi občas přišla malinko "šílená".
Začátek mi přišel trochu pomalý (ale to se naštěstí postupně změnilo), moc se mi však nelíbil politický prvek (ty já nemusím všeobecně). Rozhodně tento kousek stojí za přečtení, i když se musím přiznat, že na série s Kate a Erikou to prostě nemá.

P.S.: všichni upozorňují na fakt, že autor sám přislíbil další díl s Erikou, takže já už na to upozorňovat nebudu. Ale už se moc těším!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář