Thrillerová manga lahůdka

recenze

Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1 (2023) 5 z 5 / assa
Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1

Vrchní inspektor Tokijské metropolitní policie, Hisaši Sawamura, pátrá po tajemném vrahovi, který své děsivé činy páchá pouze za ponurých deštivých dní a nocí, kdy se může po městě pohybovat zahalen v pláštěnce a svou tvář skrývat pod žabí maskou. Jeho oběti jsou soudci a soudní porotci, kteří v jistém procesu rozhodovali o trestu smrti. Pro každého z nich má žabák připravenou jinou smrt, která je důmyslně spojena s jejich osobním životem. Jedním z porotců je i Sawamurova manželka. Když společně s jejich malým synkem zmizí, rozhodne se rozzuřený Sawamura pátrat po vrahovi na vlastní pěst a nespoléhat se na oficiální vyšetřování.

Nakladatelství CREW přináší pro všechny milovníky temných thrillerů novou manga sérii. Detailní kresba a nonstop akce vás nenechá ani na okamžik vydechnout. Přirovnání k americkému filmovému thrilleru Sedm je tu zcela na místě. Možná Vás může trochu zmást (nebo dokonce nedej bože odradit) poněkud zvláštní název série. Podtitul sériový vrah se směje mezi kapkami deště je srozumitelný z výše zmíněného. A proč Muzeum? Věřte, že i to se dozvíte, na úplném konci knihy.


Jsem tvůrce, umělec, který tvoří pro potěchu.


I když námět pro ostřílené fandy žánru nebude asi zrovna dvakrát originální, manga se zatraceně dobře čte a jen těžko se od ní odtrhnete. Spíše bych tipoval, že ji dáte stejně jako já na jeden zátah.
Za mě tedy spokojenost, tohle bylo přesně podle mého gusta.
Celou sérii tvoří tři knihy.


Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1 Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1 Rjósuke Tomoe

Věčně zaneprázdněný detektiv Hisaši Sawamura vyšetřuje případ brutálně zavražděné ženy. Vrah nechal na místě činu zprávu, že se jedná o trest. Morbidních vražd s podobnými vzkazy přibývá a fantom v žabí masce je neustále o krok na... více


Komentáře (0)

Přidat komentář