Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1

Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520439/bmid_muzeum-1-IjL-520439.jpg 4 39 9

Muzeum série

1. díl >

Věčně zaneprázdněný detektiv Hisaši Sawamura vyšetřuje případ brutálně zavražděné ženy. Vrah nechal na místě činu zprávu, že se jedná o trest. Morbidních vražd s podobnými vzkazy přibývá a fantom v žabí masce je neustále o krok napřed před vyšetřovateli. Právě když se zdá, že se policii konečně podařilo rozkrýt to, co mají všechny oběti společné, si Sawamura uvědomuje děsivou skutečnost: že podle této teorie má být potrestána smrtí i jeho rodina…... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

ミュージアム (Museum Vol. 1) , 2013


více info...

Přidat komentář

sgjoli
07.04.2024 4 z 5

Hon za sériovým vrahem, který si nebere servítky a nic mu není svaté, asi není úplnou novinkou v literatuře. Přesto se tu autorovi této série podařilo zobrazit tak, aby se člověk vysloveně nudil.
Od samého začátku se "jde na věc", autor se s tím fakt nemaže. Způsob, jakým oběti umírají, je fakt hnus. Zároveň tu autor rozehrává i psychologickou hru zaměřenou na hlavního vyšetřovatele. To asi taky není úplně originální motiv. Ale myslím, že ta grafická stránka tomu napomáhá dodat silnější emocionální rozměr, protože to má člověk přímo před očima - v syrové podobě.
Za sebe musím říct, že mne to bavilo. Vtáhlo mne to hned do děje a pořád jsem měla chuť pokračovat, abych zjistila, co se teda děje a kdo za tím stojí. Do druhého dílu jsem se pustila vlastně takřka hned po dočtení tohoto úvodního dílu.

Lenka.Vílka
16.11.2023 5 z 5

Tohle bylo vážně příjemné čtení!

Je to detektivka, kde se skutečně vyšetřuje a přemýšlí.
Je to drama, které je skutečně napínavé a dramatické.
A už po prvním díle vím jistě, že potřebuji druhý.

Tak co tady tedy máme? Detektiva, který je jednička ve své práci, ale doma to není už tak skvělé, vlastně už žádné "doma" není, jenom se tím nikde nechlubí. Taky tady máme dost brutální vraždy, kde se brzy přijde na spojitost obětí, přičemž i do té doby je to vlastně hodně napínavé. Jenže tím vznikne ještě mnohem větší průšvih...

Celá motivace vraha, který se shováva za maskou žabáka je skvělá. Tak jsem zvědavá, co bude dál. Navíc moc skvělé ilustrace. Skvělá, zábavná, civilní manga. Tohle mě moc bavilo :)


Áňa 998
29.10.2023 4 z 5

Na letošní podzim asi nemohla vyjít lepší manga, než Muzeum. Pokud si říkáte proč ta žába? O čem to je? Budete si klást stejné otázky, jako jsem si pokládala já, když jsem se nad ní rozhodovala. Přesvědčila mě anotace!
.
Ve městě řádí vrah, který své oběti vraždí brutálním způsobem a nechává u nich zvláštní vzkazy. Je na detektivovi Hisaši Sawamurovi, aby odkryl jeho identitu. Není to ale nic snadného, pachatel uniká. Hisaši musí zapojit všechny síly, protože se vrah dotkne i jeho nejbližších...
.
Jeho identita se skrývá za maskou žabáka.
.
Musím říci, že na tohle jsem nebyla připravená. První díl mangy má zajímavou zápletku a je znát, že autor má plnou hlavu nápadů. Už jen krytí maskovaného vraha je originální.
.
Autor nás už od začátku udržuje v mírném napětí, které pomalu graduje. Napětí navyšuje pomocí vražd, které... Nejsou pro slabé povahy. Já sama jsem kolikrát mangu zavřela a vrátila se k ní až po chvíli. Tady je totiž kresba vcelku detailní... Tak to berte při výběru v potaz!
.
Muzeum je třídílná série a to by mohlo potěšit nejednoho sběratele. Už teď je venku druhý díl a já jsem moc zvědavá, jak se bude děj odehrávat dál.
.
Tohle bylo strašně rychlé a čtivé, nešlo přestat, snad až v momentě zmíněných vražd. Už teď se moc těším na další díl!

GoodGames
10.10.2023 5 z 5

Prvý diel trojdielnej série Muzem je perfektný! Za mňa dokonalý temný detektívny thriller na štýl filmov Sedem a Mlčanie jahniat. Skvelá zápletka plná nápadov, zaujímavo vymyslený vrah, brutálne vraždy, dravé tempo a perfektná gradácia príbehu. Dúfam, že sa autorovi podarí udržať vysoko nastavenú latku a nasledujúce pokračovania budú rovnako napínavé.

PrincaListicka
09.10.2023 4 z 5

Jelikož jsem mangu s podobně brutálním motivem vražd a dalších zločinů nedávno četla, nedostalo mě Muzeum tak moc, jak bych si přála. Vlastně bych mohla říct, že podobné příběhy už nemají žánru znalému čtenáři moc co nabídnout, což by ovšem nebyla tak docela pravda. Muzeum nám přináší postavu zajímavého, tajuplného vraha v masce, jehož motiv zpočátku nikdo nechápe. A přesto do sebe postupně vše začne zapadat jako jednotlivé dílky puzzle. Žabák je velmi originální a každé své oběti ušije vraždu na míru, související s událostmi v jejím životě. U některých z nich vážně zůstává rozum stát. Staví sám sebe do role soudce, který rozhoduje o osudech hříšníků. Další rozměr pak příběhu zcela jistě dodává fakt, že je případ propletený s osudem Sawamurovy rodiny.

Je zde skvěle budované napětí, kresba navozuje až nepříjemnou atmosféru. Jen překlad mi zde přišel místy trochu zvláštní. Až jsem si někdy říkala, že vlastně netuším, co kdo komu říká. Jinak jsou však mé dojmy veskrze pozitivní a pokud další díl ještě trochu vystupňuje napětí a brutalitu, bude Muzeum jistě další zajímavou manga sérií pro odvážnější čtenáře. Slabší povahy by se jí však raději měly vyhnout, zcela jistě se jedná o příběh pro dospělé publikum. Podle všeho by se mělo jednat o třídílnou sérii a já jsem moc zvědavá, co dalšího si pro nás žabák nachystá.

RaptoR
03.10.2023 5 z 5

Podtitul knihy "Sériový vrah se směje mezi kapkami deště" silně zavání východní poetikou, ve stručnosti tím ale autor zřejmě myslel fakt, že náš záporák - "Frogman" - je vždy o krok napřed před policií. Čas se krátí, atmosféra houstne a napětí narůstá. S tímto tempem si dokážu představit, že během přístího booku by měl mít Rjósuke Tomoe hotovo. Co bude tedy v třetí knize? Toť otázka za milion Yenů. Pro nás čtenáře to ovšem znamená, že nervy drásajícího napětí si užijeme ještě dostatek. A to je dobře!
Více v recenzích.

Peťula96
29.09.2023 4 z 5

Tato nová manga série si mě okamžitě získala už svou anotací. Příběhy s detektivní zápletkou mám hodně ráda a když se to spojí s mangou, tak je to velmi příjemný bonus. Na počátku příběhu se seznamujeme s postavami detektivů a první vraždou. Pak příběh nabyde rychlý spád, protože po první vraždě přijde další a další a nám začíná být jasné, že vrah svými vraždami oběti trestá a ve vybírání trestů je velmi vynalézavý. Detektiv Hisaši je velmi chytrý, přesto je vrah vždy o krok napřed před ním a jeho týmem. Celý příběh je od počátku až do konce neskutečně napínavý. Když už si myslíte, že víte vrahův motiv, který ho vedl k takovýmto brutálnostem, tak zjistíte, že jste se pletli a že je to celé úplně jinak. Ačkoliv šlo o mangu plnou takovýchto témat, tak musím říct, že mě neskutečně bavila a hltala jsem ji jedním dechem. Konec byl pro mě velmi překvapivý a skončil samozřejmě otevřeně, neboť se s vrahem znovu setkáme v dalších dílech. Na závěr bych tuto mangu chtěla doporučit všem čtenářům, kteří milují napětí v podobě detektivek a thrillerů, neboť věřím, že je příběh „žabího“ vraha uchvátí tak, jako mě.

Za #recenznivytisk děkuji @crew_komiks
#crewmanga #svetovekomiksycesky

alexsmangabook
10.09.2023 5 z 5

Ig profil:
Po dlouhé době tady mám první díl mangy,který mě absolutně dostal. Okamžitě mě manga chytla a až do konce nepustila!
Pár stránek na začátku příběhu nám přiblížilo postavy,které se v díle mihnou a našeho hlavního hrdinu/detektiva (Hisaši Sawamura).
A stránky poté? To už byla jen jedna akce za druhou! Neuvěřitelná jízda!
Děj byl tak skvěle rozložený,že člověk mohl cítit napětí i přes stránky. Navíc se člověk dokázal vžít do hlavního hrdiny a prožít s ním všechny jeho emoce.
A co náš hlavní záporák? Je to opravdový psychopat,který vám bude pít krev. Nechává za sebou vraždy,které jsou podle něj spravedlivé a má pro ně odůvodnění v rámci konkrétního trestu,který sám vyhodnotil na základě života jedince.
Vrah se nám dostane pod kůži hlavně v ten moment,co se jeho kroky začnou přibližovat k rodině našeho detektiva.
Bylo tady hodně překvapivých momentů...a to se jedná o první díl.
Jsem zvědavá na druhý volume, protože tento nasadil vysokou laťku.
Kresba mi přijde také docela specifická,ale i tak povedená.
Tato série je sice kratší,ale podle mě je to ideální kousek ke sbírání
Musím říct,že tato série nám tady chyběla. Samozřejmě máme mangy taky s horor, thriller prvky,ale přímo detektivní případy takhle zpracované nemáme.
Mangu rozhodně doporučuji od 18 +

trudoš
30.08.2023 4 z 5

Pro mě po dlouhé době ideální manga. Detektivní příběh, který se od počátku tváří dost přímočaře, neboť známe jak detektiva, tak i vraha, kterého dokonce několikrát vidíme přímo v akci. Zároveň ale kdesi v pozadí cítíte nepříjemný pocit, že všechno bude dost možná trochu jinak, než jak vypadá, protože kombinace atmosféry filmů Sedm a Saw jasně směřuje k odsouzení pachatele, který i přes zdánlivě dobré úmysly, páchá neskutečná zvěrstva. Jediné co mi příliš neštymuje, je vytíženost hlavního hrdiny coby detektiva, jelikož zatím nepředvedl nic, co by jej pasovalo do role aktivního hráče. Ač se třeba snaží, pořád je o dva skoky za "žabákem" a to si jej hned dvakrát nechá proklouznout doslova mezi prsty.
Vyhovuje mi ovšem tempo vyprávění, kdy se nijak dlouho nečeká a už jsme uprostřed dění, přičemž tlak na policisty v průběhu dvou set třicet stran vůbec neklesá. Ze zápletky se asi nevyklube nic moc geniálního, ale v rámci třídílného rozsahu člověk alespoň nemusí čekat příliš dlouho na závěr.

Autorovy další knížky

Rjósuke Tomoe
japonská, 1983
2023  87%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1
2023  90%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2
2024  85%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3

Kniha Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1 je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst13x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x