Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3

Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529777/bmid_seriovy-vrah-se-smeje-mezi-kapkami--659d0daa7953c.jpg 4 22 4

Muzeum série

< 3. díl

Hon na sériového vraha v žabí masce spěje do finále. Detektiv Sawamura při pátrání na vlastní pěst padá do zajetí vraha a zdá se, že před konečným zúčtováním si s ním samozvaný soudce chce ještě zahrát poslední hru. Podaří se Sawamurovi dostat ze spárů vraha a zachránit svou ženu a syna dřív, než budou potrestáni krutou smrtí, nebo se sám stane pomyslným exponátem v jeho muzeu?... celý text

Přidat komentář

sgjoli
07.04.2024 4 z 5

Velmi solidní zakončení téhle trilogie. Líbilo se mi, že se autorovi podařilo příběh skutečně uzavřít bez nějakého zbytečného otevřeného konce, kterým by si připravil zadní vrátka pro případné pokračování.
Je tu vysvětlené to, co bylo potřeba vysvětlit. Dočkáme se nějakého rozuzlení, hlavní hrdina si tu taky zažije své.
Bavilo mne, jak se autorovi podařilo celou sérii udržet určité tempo, které si nastavil už v prvním díle. Pořád to mělo svůj švih, nikde hluchá místa, pořád jsem byla v pozoru a měla jsem furt chuť pokračovat dál, dokud se nedostanu na konec.
Nehodnotím tedy plným počtem - řadu těch motivů, které tento příběh obsahuje, jsem viděla už jinde, takže v tomto ohledu mne to asi nemělo moc čím ohromit. To nic ale nemění na tom, že to byla docela jízda, která uměla zabavit.

GoodGames
04.03.2024 4 z 5

Finále manga thrilleru Muzeum je napínavé a dobre vymyslené. Sklamalo ma však, že takmer polovicu knihy tvorí úplne nová poviedka s novým príbehom a inými postavami. Nejak ma extra nebavila a ani nezaujímala. Inak však séria Muzeum naozaj stojí za to a všetkých fanúšikov kvalitných thrillerov na štýl Sedem by to mohlo potešiť. Ja som sa bavil.


Áňa 998
26.02.2024 5 z 5

Za mangu v rámci #spoluprace moc děkuji @crew_komiks
.
Hodně dlouho jsem nedočetla žádnou sérii. Jakože, fakt je to věky! Ale je to tady! Manga série Muzeum, sériový vrah se směje mezi kapkami deště, je u konce! Nebudu lhát, na tohle velké finále jsem se moc těšila!
.
V ději navazujeme tam, kde jsme skončili. Situace je vyhrocená, násilím se nešetří a vše spěje ke konci, který je dost nejistý. Při čtení jsem ani nedýchala, protože jsem netušila, co mě čeká. A jak to dopadne? Ani tušení.
.
Muzeum končí cca v polovině této mangy, závěr za mě epický, jsem fakt spokojená.
.
Druhá polovina mangy je bonusový příběh, kde vystupují tři kluci, studenti, kteří si vyrazí na výlet. Lokalita není ale příliš šťastná, je to místo sebevrahů. Jedna nehoda a šup, pěkně se nám charakter každého z chlapců vybarví. Zajímavý hororový příběh, který mě i jako bonus moc bavil!
.
Závěr Muzea mě dost překvapil. Příběh se uzavřel a zbyla po něm husí kůže. Líbilo se mi i netradiční zapojení bonusového příběhu, který v děsivosti vůbec nepolevil a příjemně vše dotáhl. Myslím si, že ty tři díly byly akorát na příběh sériového vraha. Příběh ubíhal, nezasekával se a hlavně, byla tu jistota, že ho přečtu v celku rychle. Tři díly vyšly docela brzy po sobě!
.
Tuhle hororovou jízdu můžu jedině doporučit!

Lenka.Vílka
17.02.2024 5 z 5

Tak je to tady. Konec příběhu, poslední díl trilogie. A jak se to povedlo? A zvládnu napsat tenhle komentář bez spoileru? Jdu si držet palce!

Závěr obsahuje spoustu drsných situací, které se zaryjí pod kůži úplně každé z postav. Stejně tak se to stalo i mě. Protože závěr je...už dlouho jsem nečetla knihu, kde jsem na konci byla sprostá a nechápala, že už je konec. Abych si řekla, že jsem strašně moc ráda, že jsem si dopředu knihou neprolistovala (jenom škoda, že je obsah, kde je, ale jak jsem byla natěšená na pokračování, naštěstí jsem ho jenom rychle přelítla). A nezjistila tedy, kde je konec hlavního příběhu...

Takže jo, tohle se moc povedlo. Do háje, fakt jako hodně!


Naše nerozlučná parta (bonusový příběh):
Příběh třech kámošů, kteří tvoří už od svého dětství nerozručnou trojku. A tihle tři si vyrazí na výlet. Je to sranda. Vyprávějí si strašidelné historky, dělají si legraci z toho, co se stane, až najdou mrtvolu. Jenže když se to stane a oni autem srazí člověka, veškerá legrace končí. A ukáže se pravý charakter každého z nich. Nerozlučná parta? Možná jenom do té doby, kdy se poprvé stane něco vážného. Jenže potom se stane ještě něco...

Jo, fajn a skvělá pointa. Za tohle taky pět hvězd :)

Autorovy další knížky

Rjósuke Tomoe
japonská, 1983
2023  87%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1
2023  90%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2
2024  85%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3

Kniha Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3 je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce12x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x