Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2

Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524010/bmid_seriovy-vrah-se-smeje-mezi-kapkami--652446c1f186c.jpg 5 29 6

Muzeum série

< 2. díl >

Vrchní inspektor Tokijské metropolitní policie, Hisaši Sawamura, pátrá po tajemném vrahovi v žabí masce, jenž morbidním způsobem vraždí soudce a soudní porotce, kteří v jistém procesu rozhodovali o trestu smrti. Jedním z nich je i Sawamurova zanedbávaná manželka, která přednedávnem odešla z domova i s tříletým synem. Vrah je však o svých obětech dokonale informován a netrvá dlouho, než Sawamurova žena i syn padnou do spáru žabího muže. Rozzuřený Sawamura se rozhodne nespoléhat na oficiální vyšetření a raději pátrá na vlastní pest. Podaří se mu vraha dopadnout, nebo se Sawamura stane dalším „exponátem“ ve vrahově muzeu?... celý text

Přidat komentář

sgjoli
07.04.2024 4 z 5

Psychohra pokračuje. Když už náš hlavní vyšetřovatel tuší motiv, může se zaměřit o to víc na hledání vraha. A to i když jede na vlastní pěst. Vyšetřovatele-samotáře, co jede po vlastní ose, jsme už také mohli vidět mnohokrát už dříve, ale výhodou mangy je, že ta grafická stránka vás vyvaruje nudnějších pasáží a vy se tak v tom ději posouváte rychle kupředu.
Není tu prostor pro nudné výplňové pasáže, které by děj zdržovaly. Aspoň teda ne v případě Muzea. Je to velmi svižné, nutí vás to číst dál a fandit hlavnímu hrdinovi, aby dokázal ochránit své nejbližší okolí.
I když druhý díl bývá někdy v trilogii dílem výplňovým, tady to podle mne úplně neplatilo. Dějově o bylo zajímavé, někam se to posunulo a já se u toho nenudila.

RaptoR
21.12.2023 4 z 5

Autorův rozdílný přístup k sérii se mi líbí. Dle tempa prvního dílu jsem se domýšlel, že si to celé odbydeme ve dvou knihách. Nyní však vím, jaké "vtipné" intermezzo si autor pro Sawamuru připravil. I přes zvolnění si ale buďte jisti, že mrazení v zátylku budete cítit stále.
Více v recenzích.


Áňa 998
05.12.2023 5 z 5

Třídílná série Muzeum je v polovině. První díl neskutečně ubíhal a já byla fakt nadšená. Trošku jsem se bála druhého dílu. Bude ještě lepší? Bude to prudký sešit rovnou do zklamání?
.
Co se týká stránek, jsou na tom oba díly dost podobně. Začínáme od momentu, kterým byl ukončen první díl. Plynulý přechod tady fakt sedl a taky mi pomohlo, že Crew oba díly vydala docela blízko u sebe, takže jsem si dost dobře pamatovala předchozí díl.
.
Nejvýraznější postavou je tady vrchní inspektor Hisaši Sawamura, který pátrá po tajemném vrahovi. Zatímco v prvním dílu neměl příliš osobní zájem, ve druhém dílu už ano. Vrahoun-žabák totiž unesl jeho manželku a syna, na které Hisaši neměl čas kvůli práci.
.
Dokážete si asi představit, jak šílený Hisaši je. Pouští se do pátrání s odhodláním pátracího psa a nezastaví se před žádnou překážkou. Hisaši Sawamura se dostane velmi blízko, ale karta se rychle obrací.
.
První díl byl místy nechutný, ale ani druhý díl v tomhle nezaostává. Není toho tolik, ale sem tam mi naskočila husí kůže. S tím souvisí i kresba, která tomu dosadila pomyslnou třešničku na dost.
.
Líbí se mi, že se sem tam objeví nějaká retrospektiva, dovysvětlující dej.
.
Jsem moc zvědavá na třetí díl. Čekám obrovské finále, ze kterého mi spadne brada. Protože tahle série si to strašně moc zaslouží!

GoodGames
26.11.2023 4 z 5

Prvý diel zaujal veľmi a svojou kvalitou ma nemálo prekvapil. Mal skvelé nápady, dobré tempo a naozaj som sa pri ňom veľmi bavil. Druhý diel temnej detektívnej manga série sa dosť podobá svojim štýlom na hororovú sériu Saw. Kvalitný thriller je to aj naďalej, len druhý diel neprináša zasa do príbehu až tak veľa podstatného. Jasné, je tu jedno zásadné zistenie, ale v druhej polke sa príbeh odohráva takmer výlučne len v jednej miestnosti, čo ma kus zarazilo. Najbližšie nás však už čaká finále tejto krátkej série a som veľmi zvedavý, ako to celé autor ukončí.

Lenka.Vílka
17.11.2023 5 z 5

Tak teď už je to vážně skoro jako Sedm! No, a trochu řízlí Saw.Vadí mi to? No, v žádném případě ne!

V hlavních rolích: Sawamura a Žabák!

Tenhle díl je tedy hodně jiný než ten první. Už to není jenom o zabíjení a hledání vraha, ale teď je to spíš o hře na kočku a myš. Což je po (možná až moc) zběsilém a informačně i akčně rychlém prvním díle zajímavá změna. A je to takové ticho před bouří. Protože už víme, o co jde Žabákovi, ale jde poznat, že tohle je osobní a já jako čtenář stále nemám všechny důležité informace.

Protože konec byl úplně (smajlík vybuchující hlavy). Protože já se docela bojím, pokud bude následovat v dalším díle v rámci vyluštění hádanky to, co jsem si z výsledků vyhodila...

Jo, super, závěrečný díl tedy čekám velký. Už aby to bylo!!! :) jenom tady ten je trochu kratší, protože...

...na konci je menší bonus v podobě příběhu Žena a vrah. A to taky bylo!

Příběh o vrahovi, který během práce potká "ženu", což mu dost změní pohled na úplně všechno. Na svět i na sebe. Mám ráda podobné příběhy. Tenhle je o to lepší, jak končí. Super! :)

trudoš
29.10.2023 4 z 5

Zatímco úvodní svazek se soustředil na brutální vraždy, dvojka mnohem víc proniká do psychologie hlavního detektiva Hisašiho, kterýžto začíná být čtenáři konečně trochu sympatický. Hra, kterou s ním „Žabák“ rozehrál pořád není úplně jasná, ovšem dočkáme se i nějaké té vynalézavé dedukce, jež nás utvrdí v tom, že hrdina je na správném místě. Naneštěstí zabiják není žádná inteligenční nula, takže zápas s ním je jako boj s větrnými mlýny. Ovšem na to, jak první kniha byla nabitá zvraty, pokračování na tempu značně ubralo, čtenář má tak možnost se trochu stabilizovat v situaci a rozhodnout se, čí motivace jsou konstruktivnější. Ono to čím dál víc skutečně připomíná Sedmičku Davida Finchera, až se začínám bát, že i finální vyznění bude příbuzné, třebaže ubírající se maličko jiným směrem.
Závěrečný bonus v podobě příběhu Žena a vrah, autorova raného dílka z roku 2009, mile překvapil syrovou atmosférou i působivým vyzněním, až Rjósuke Tomoe získává v mých očích čím dál, tím víc na významu.

Autorovy další knížky

Rjósuke Tomoe
japonská, 1983
2023  87%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 1
2023  90%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2
2024  85%Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 3

Kniha Sériový vrah se směje mezi kapkami deště 2 je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x