Temné dědictví druhý díl britské série

recenze

Temné dědictví (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Temné dědictví

Detektiv Henry Ford má před sebou další nelehké vyšetřování. Nejen že u pobřeží byly nalezeny ostatky, které nejsou tak úplně vcelku, ale brzo po tomto nálezu bylo známeno další podezřelé umrtí. Obě těla byla nalezena na pozemcích panství Alverchalke, které patří rodině aristokratů, proto musí Ford při vyšetřování postupovat opatrněji než obvykle...

První díl této série, který nese název Temná hra, vyšel v loňském roce a hodně se mi líbil, proto jsem se těšila na pokračování, a doufala jsem, že bude minimálně stejně dobré.

Temné dědictví je opět velmi čtivá kniha, plná napětí, různých překvapení, ale i jemného humoru. Děj přináší nejen zapeklité vyšetřování, ale i trochu víc náhledu do soukromí vyšetřovatelů. Opět se zde setkáváme s detektivem Fordem, jeho synem Samem, samozřejmě nechybí ani celý vyšetřovací tým, do kterého patří i svérázná a upřímná Hannah.

Oproti předchozímu dílu autor malinkato zvolnil v brutálnosti (i když je pravda, že z prvních stránek to tak nevyznívá), ale rozhodně ani tentokrát není vyšetřování žádná "brnkačka". Vzhledem k vlastníkům pozemků, rodině aristokratů, musí vyšetřování postupovat velmi opatrně, a ztěžuje jej i jedna rodina pozůstalých. Ta se totiž uchýlí k vyhrožování, že vezme spravedlnost do vlastních rukou. Ford je tak hnán k tomu, vyšetřit případ co nejrychleji, aby nepřišel k úrazu ještě někdo další.

Musím se přiznat, že nemohu říct, že by Temné dědictví bylo lepší než předchozí díl. Přišlo mi o maličkatý kousek slabší, ale to už bývá takový úděl druhých dílů. Čtenář má velká očekávání, a ta se ne vždy splní. Ale to neznamená, že by Temné dědictví bylo špatné! Je to skvělé a svižné čtení, postavy jsou sympatické a já jen doufám, že si tuto laťku udrží i nadále.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Komentáře (0)

Přidat komentář