Temná pláň - třetí díl série s Henry Fordem

recenze

Temná pláň (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Temná pláň

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji Albatros Media

Když ve vojenském prostoru dojde ke smrti mladé vojačky, vyvstává před detektivem Henry Fordem nejeden problém. Nejen že se mu nelíbí momentální závěr o smrti vojačky, ale také se bude muset popasovat s neochotou jejích nadřízených...

Třetí díl této série jsem si nemohla nechat ujít, protože předchozí díly (Temná hra a Temné dědictví) se mi moc líbily. A teď už vám můžu prozradit, že je rozhodně nač se těšit.

Temná pláň je opět velmi čtivý kousek, i když se zprvu může zdát, že děj malinko stagnuje. Není to žádná zběsilá jízda, ale rozhodně je to boj s časem, jelikož případný podezřelý může brzo odjet na misi. Děj totiž čtenáře zavede do vojenské cvičné oblasti, kde se mladí vojáci cvičí pro budoucí válečný boj. Už od začátku je tak jasné, že zde bude muset spolupracovat policie i s tou vojenskou, a že nejspíš budou nějaké problémy.

Já jsem se hodně těšila hlavně na ústřední postavy, které jsou i v předchozích dílech. Detektiv Henry Ford, který dá na svůj instinkt a nenechá se zastrašit ani nikým z nadřízených, a pak také Hannah Fellowesová, zástupkyně vedoucího forenzní laboratoře, které se přezdívá Wix. Tahle dvojice mi hodně sedla, líbí se mi i lehký humor, který jejích spolupráci doprovází. Tentokrát si zde oba projdou osobní zkouškou.

Jak jsem již zmínila, začátek knihy je pomalejší, ale postupně děj houstne a vyustí v takový konec, že se nebojím ho nazvat "infarktový". Pokud jsem to dobře pochopila, měl by to být závěr série, a tak musím říct, že konec je teda perfektní. Ano, Temná pláň se mi líbila a řekla bych, že je lepší než než Temné dědictví (Temnou hru teda nepřekonala :) ).

Pokud tuhle trilogii ještě neznáte, je nejvyšší čas se seznámit! :)

Komentáře (0)

Přidat komentář