Temná hra – první díl britské thrillerové série

recenze

Temná hra (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Temná hra

Henry Ford je čerstvě povýšen, a tak když je mu přidělen nový případ je jasné, že se musí hodně snažit, aby ho vedení v této pozici ponechalo. Případ není rozhodně jednoduchý, vedení je netrpělivé a Fordovy vyšetřovací techniky se nikomu nelíbí...

Tajuplná anotace toho moc neprozradí (naštěstí), a tak jsem šla do čtení poměrně opatrně a s rozvahou, abych nebyla nakonec moc zklamaná. Měla jsem ji připravenou jako víkendové čtení... a hle! Začetla jsem se a během odpoledne jsem i dočetla!

Temná hra je výborná kniha! Čtivá, napínavá, není zde nouze o různá překvapení, dokonce ani o trochu humoru. Sedl mi nejen styl psaní, ale také postavy. Henry Ford je sympaťák, očividně i velmi pěkný chlap, který jako správný paličák dá hodně na svůj „první pocit“. Vychovává sám dospívajícího syna, a tak je občas rozpolcen, protože jak práce, tak i syn jsou pro něj vším.

V příběhu nesledujeme jen vyšetřovací linku, ale máme možnost se seznámit i s dětstvím vraha, nebo také s obětmi. A že to nebude moc veselé, je asi každému jasné. Pokud patříte mezi thrillerové čtenáře, kterým nevadí krev, nebo sem tam i nějaká ta nechutnost (jsou rozhodně i nechutější knihy), je to přesně kniha pro vás.

A jako „bonus“ přidám infomaci, že v zahraničí už vyšly i další díly této série, které jsou hodnoceny ještě lépe, než tento. Myslím že se máme rozhodně na co těšit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Komentáře (0)

Přidat komentář