TAKOVÁ, JAKÁ JSI

recenze

Taková, jaká jsi (2023) 4 z 5 / Knižní střípky
Taková, jaká jsi

42/2024
TAKOVÁ, JAKÁ JSI
BETH MORAN
Nakl. IKAR
Rok vydání 2024
360 stran
4*/5
Recenzní výtisk z @knizniklub a @knihkupectvi_luxor v rámci #spoluprace


Příběh 29leté knihovnice Ollie začíná v okamžiku, kdy naše hrdinka konečně pochopí, že je načase odstěhovat se od své matky, poněvadž jinak nebude mít nikdy šanci na svůj život. Přetnout tento pomyslný gordický uzel nebude vůbec jednoduché. A pouze čas ukáže, jestli se z tohoto toxického vztahu vyvrbí vztah normální...

Ollie je tedy konečně sama, bydlí v krásném domě, má úžasnou práci – pomáhá lidem s poruchami čtení a snaží se plnit si svůj Seznam snů, který si vytvořila již v 16 letech. Dokud si z něj nesplní všechny položky, nemůže si začít žádný vztah, toť slíbila své nejlepší kamarádce. Asi je vám jasné, že zde bude jistý zádrhel, přeci jen se jedná o romantickou záležitost...

Tohle bylo tak milé a laskavé vyprávění plné sympatických postav, které nebyly vůbec černobílé a nezajímavé, ba právě naopak. Žádné debilní a prostoduché kecy, prostě a jednoduše vyprávění ze života. Absence trapných milostných scén byla již jen třešničkou na dortu.

Veskrze laskavé vyprávění o ne vždy veselých věcech bylo pro mě opravdu milým pohlazením po duši. S hrdiny jsem se sžila velice rychle, i s těmi, kteří na začátku moc sympatičtí nebyli. A navíc tady byla jedna malá holčička nadevše milující Tolkiena, a také jeden kokršpaněl Nesbit, což je jedna z mých nejoblíbenějších psích ras vůbec. Kokršpaněl byl totiž první pes, kterého jsme si s rodiči pořídili a byla to láska na první pohled.

V poslední době mám v rámci tohoto žánru výhrady téměř vždy, ale tady mi to sedlo a bylo to fajn. Nečekejte žádnou hlubokomyslnou záležitost, jen milý a laskavý příběh ze života.
( BŘEZEN 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář