ISABELA A ČERVENÉ ŠÍPKY

recenze

Isabela a červené šípky (2024) 4 z 5 / Knižní střípky
Isabela a červené šípky

58/2024
ISABELA A ČERVENÉ ŠÍPKY 3.díl
IVANA PEROUTKOVÁ
Nakl. ALBATROS
Rok vydání 2023
112 stran
4*/5
#spoluprace
@albatrosmedia

Dětské knihy od Ivany Peroutkové mám ráda již léta letoucí. Tato autorka si mě získala již před lety svou naprosto krásnou a skvělou sérií o Aničce, na které mi vyrostla má dcera a já si ji užívala spolu s ní. Pak přišla další milá série o Valentýnce. Nejnovější o Isabele je trochu jiná, než ty dvě před chvílí zmíněné. Hodně se zde řeší vztahy, máme zde první lásku, je již taková vážnější.

Máme podzim a naše hlavní hrdinka Isabela vzpomíná na léto, které strávila se svým klukem Tomášem, jeho rodiči a starším bratrem Kryštofem v Bretani – o tom byl 2.díl.

Úplně vám nechci prozrazovat, co je hlavním tématem nejnovějšího dílu, protože bych zbytečně něco prozradila. Ale aspoň něco málo, snad to nebude vadit – ve trojce řešíme opět první lásku a komplikace s ní spojené. Když totiž chodíte s klukem a najednou se vám začne líbit jeho starší bratr, může to být poněkud nelehká situace. A jak si s ní poradí naši hrdinové, samozřejmě neprozradím.

Paní Peroutková je autorkou, která dokáže dětským čtenářům velice dobře zprostředkovat pocity svých hrdinů v různých situacích, díky čemuž může dětem pomoci vyznat se v jejich pocitech.

Témata, která zpracovává, jsou různá. V této sérii to bylo v prvním díle stěhování, ztráta starých kamarádů a hledání nových, adaptace v nové škole, zhoršení prospěchu, ve dvojce a trojce jsme se přesunuli do oblasti první lásky.. Z pohledu rodiče jsem já s autorčinou tvorbou maximálně spokojená. A myslím si, že budou i cíloví čtenáři, kniha je doporučována dětem od 10 let.

Jsem moc zvědavá, co dalšího si pro Isabelu autorka vymyslí. I po přečtení 3. dílu u mě stále vede jednička, ale pořád je to série pro děti, kterou já moc ráda doporučím.
( DUBEN 2024)

Komentáře (0)

Přidat komentář