Tajemství minulosti

recenze

Nezdolná (2023) 5 z 5 / Kikina182
Nezdolná

Saru i po deseti letech stále pronásleduje den, kdy byl zavraždeň její otec. Není si ale jistá, co se tehdy přesně stalo, ale je odhodlaná to zjistit. Jenže při svém pátrání zkříží cestu upírům, což nevěstí nic dobrého. Ale setkává se i s Nikolasem, bojovníkem, který je odhodlán ji za každou cenu chránit. Může mu ale věřit?

Autorka má krásný a lehký styl psaní, který se čte v podstatě sám, ale zároveň v něm není nouze o popisy, které perfektně zobrazují svět, jednotlivé scény, ale i celkovou atmosféru knihy.

Nezdolná je takový typický úvodní díl série, kdy se člověk teprve dostává do příběhu a do všeho, co nabízí. Je ale skvěle propracovaný! Na první pohled zní zápletka docela typicky, ale autorka vystavěla opravdu originální a zajímavý příběh, ve kterém je hodně nadpřirozených bytostí a nechybí ani velká dávka akce.

Za mě je trochu škoda, že v tomhle díle nedostala v podstatě žádný prostor milostná linka, ale vzhledem k tomu, že nějaké náznaky tu byly, tak pevně věřím, že se dočkám v dalším díle. Navíc její absence příběhu vůbec nijak nepřekážela.

Nejvíc nadšená jsem z postav. Nejen, že jsou důkladně popsané, takže není nejmenší problém se v nich zorientovat a vžít se do nich, ale také je velká část z nich neskutečně sympatická. Zkrátka si je nejde neoblíbit. Díky tomu, že jsem k hlavním postavám necítila žádné antipatie, jsem si tak knihu užila ještě více.

Nezdolná je úžasná fantasy pro všechny fanoušky upírů, vlkodlaků, trollů a dalších nadpřirozených bytostí. Tohle je jedna z těch knih, která vás chytne a nepustí, dokud nebudete na úplně poslední stránce. Takže pokud máte tento žánr rádi a nevadí vám, že je v tomto díle milostná zápletka v pozadí, určitě jí dejte šanci. Stojí za to.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.


Nezdolná Nezdolná Karen Lynch

Saře se před deseti lety zhroutil svět, když byl její otec brutálně zavražděn. Teď je jí sedmnáct, ale vzpomínky na ten den ji stále pronásledují a touha pochopit, co přesně se stalo, ji pohání vpřed. Sama přitom žije život plný t... více


Komentáře (0)

Přidat komentář