Straky – napínavý YA příběh

recenze

Straky (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Straky

Audrey se s rodinou přestěhovala z Ameriky do Británie, a nový školní rok začíná na prestižní internátní škole. Jenže začátek není veselý, protože je věnován vzpomínce na studentku Lolu, která zemřela za nejasných okolností. Všichni jsou z toho smutní a aby toho nebylo málo, někdo začal vysílat podcast, ve kterém slibuje odhalení této záhadné smrti...

Rovnou se přiznám, že když jsem obálku téhle knihy viděla v sekci připravovaných knih, hned jsem začala pátrat, cože to je. V podstatě hned mi bylo jasné, že si ji budu muset přečíst – lákavá obálka i anotace, a ještě ten strašidelný nápis „Ty budeš další“!

Tohle je vážně skvělá kniha! Je úplně jedno, jestli patříte do cílovky dospívajících, nebo jste už dospělí – pokud vás námět osloví, jistě si knihu užijete v každém věku.
Hlavním hrdinkám je sedmnáct a i když by asi každý očekával, že jejich hlavní „starostí“ budou vztahy, není to tak (i když to samozřejmě řeší taky). Jejich cíl je jiný – odhalit školní záhadu, tajný spolek Strak, a vypátrat autora podcastu.

Svižný a napínavý děj, skvělá atmosféra - ideální čtení (nejen) na podzimní večery. Přečetla jsem ji v podstatě na posezení, protože mě zajímalo, co bude dál. A mohu Vám prozradit, že tahle kniha má jen jednu „vadu“ - konec. On ten konec totiž konec není, a já myslela, že mě trefí. Naprosto nutně potřebuju druhý díl! Tento detail, že je to první díl, mi totiž unikl – ale nevadí, já si počkám!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář