Sparrow by Nikola

recenze

Sparrow (2023) 2 z 5 / obedova.pauza
Sparrow

"Požehnej mi otče, neboť jsem zhřešil. Před dvěma lety jsem zabil člověka. Zabil jsem ho holýma rukama."

Troy Brennan je pěkné kvítko. Syn bývalého mafiánského bosse a nechvalně známí "UKLÍZEČ" bostonského podsvětí.

Jeho protikladem je Sparrow. Dívka, která sice vyrostla ve stejné zkažené čtvrti jako Troy, jediné, po čem ale v životě touží, je stát se majitelkou food trucku a prodával borůvkové lívance. Život se jí však značně zkomplikuje ve chvíli, kdy si ji on vybírá za manželku.

Tak tohle bolelo! Jakože opravdu! Knihu jsem chtěla několikrát odložit a jedině fakt, že jsem byla doma s kocourem po kastraci a neměla na práci nic jiného, než kontrolovat, aby si nelízal kulky mě přinutil ji dočíst...Tajně jsem doufala v nějaký zvrat a ujištění, že to přece nemůže být doopravdy tak špatné. Spoiler! Žádný twist se nekonal a kniha byla skutečně špatná od začátku až do "šťastného" konce. Udělejte mi (i sobě) laskavost a sáhněte v knihkupectví raději po něčem jiném. Věřte, že vám poděkuje nejen vaše peněženka.

(SPOILER ZONE ->)

Se Sparrow se potkáváme v den její svatby. Což by se v životě většiny žen dalo označit za den s velkým D. Opak je ovšem pravdou. Sparrow si totiž bere Troye Brennana, nechvalně známého "kriminálníka", který pro bostonskou smetánku pracuje jako "Uklízeč". Proč si ale mladá dívka bere muže, kterého zcela očividně nemiluje a dalo by se říct, že se jí spíše hnusí? Protože jí unesl a řekl jí, že si ji vezme za ženu!...A ona souhlasila? Ano! Protože logika nemá v tomhle světě své místo!
Někdo by mohl oponovat tím, že otec Sparrow pro Troye pracuje a ona se tak bojí o otcův život, vzhledem k "povaze" zaměstnání jejího budoucího muže. Nemyslím ovšem, že tohle by byl ten důvod, proč na sňatek kývla. Ona totiž Sparrow není žádná myslitelka. Troy ji prostě jednoho hezkého dne unesl, zavřel ji u sebe v bytě a prohlásil, že za 10 dní se vezmou. A tak se také stalo!

Od knihy jsem nečekala žádné duchaplné dialogy ani zcela originální děj. Chtěla jsem nějaké oddechové "menstruační" čtení. Znáte to, silný zasmušilý chlapák a děvče, které si ho postupně omotá kolem prstu a přitom zjistí, že se jí to "drsnější" zacházení vlastně líbí. To, co jsem dostala jsem si však zcela určitě nezasloužila!
První polovinu knihy jsem se snažila v příběhu najít nějaký smysl a logiku, marně. Ústřední dvojce postrádala jakoukoli chemii, jejich dialogy byly o ničem a "lechtivé" scény působily dost kostnatě. Děj, pokud by se tomu tak dalo říkat, víc než pokulhával a závěrečná snaha o nějaký twist mi přišla spíš úsměvná.
Určitě se najdou tací, co se mnou nebudou souhlasit, ale asi už jsem přečetla v životě tolik knih, že si prostě nesednu na zadek kdykoliv mi nějaký autor naservíruje vysokého modrookého chlapce s temnou duší ale měkkým srdcem.


Sparrow Sparrow L. J. Shen

Troy Brennan Každý Ir v Bostonu to jméno zná. Syn mrtvého gangstera. Lamač srdcí s ocelově modrýma očima. „Uklízeč“, co vám může pomoct nebo vás v tomhle městě úplně zničí. Jo a taky můj nový manžel. Sparrow Raynesová To jse... více


Komentáře (0)

Přidat komentář