Smysl vraždy - nová detektivní série

recenze

Smysl vraždy (2023) 4 z 5 / Kizuizi
Smysl vraždy

Anna Cottrellová je mladá, v podstatě bezstarostná žena, která se těší na večerní párty v domě jejích rodičů. Během chvilky se však její život obrátí vzhůru nohama, když ve svém bytě najde zavražděného muže. Případ dostane na starost detektiv šéfinspektorka Helen Laveryová, a ani ona netuší, jak zamotaný případ se jí právě dostal do ruky...

I když si neustále říkám, že bych neměla rozečítat další série, vždycky se objeví něco, čemu podlehnu. A tady máme další knihu, která mě upoutala obálkou a prostě jsem jí nemohla odolat.

Smysl vraždy je první díl nové (a velmi slibné) detektivní série s detektivem šéfinspektorkou Helen Laveryovou. Děj zavede čtenáře do malé vesničky Little Hampstead, a už od první kapitoly slibuje čtivý, napínavý a hlavně tajuplný příběh.

Mám ráda, když je příběh zahalen rouškou tajemství, která je pomalu odhalována, což je přesně tento případ. Od začátku je jasné, že "někde něco nesedí" a čtenář má tak možnost tipovat, odhadovat. Ale pozor, to že něco uhodnete ještě neznamená, že máte vyhráno. Smysl vraždy vám totiž svá tajemství bude odhalovat postupně a občas budou i poměrně šokující.

Postava Helen Laveryové, matky dvou dospívajících synů, mi je velmi sympatická - normální ženská, která se snaží spojit péči o rodinu s kariérou. Jakožto žena (a hlavně matka) musí ukázat, že na tuhle funkci má a nepotřebuje dohled starších kolegů. V průběhu knihy má čtenář možnost seznámit i s její rodinou, která je jí v práci velkou oporou, i když ne vždy je to jednoduché.

Já jsem velmi spokojena. Příběh mě bavil, překvapil, oblíbila jsem si některé postavy a už teď jsem zvědavá, jaký bude další případ. Na Goodreads jsem zjistila, že v angličtině letos vyšel už pátý díl této série a že hodnocení dílů má většinově vzestupnou tendenci. Takže se máme na co těšit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Albatros Media (Kniha Zlin)

Komentáře (0)

Přidat komentář