Slovanská fantasy, kterou si zamilujete

recenze

Světla nad močálem (2021) 4 z 5 / motyli_kridla
Světla nad močálem

Tuto knihu jsem si mohla přečíst jako reading copy od humbooku. Před čtením jsem si ani nepřečetla anotaci, tak že jsem netušila, do čeho se to pouštím.
Dál čtěte jen na vlastní nebezpečí, recenze obsahuje spoilery...
Světla nad močálem je slovanská fantasy, a také vítězná kniha 4.ročníku Hvězdy inkoustu. Kniha byla čtivá, svižná, děj se nikde zbytečně nezastavoval. Spokojení budou určitě i ti, kteří mají rádi akci, ta v knize opravdu nechyběla. U jedné jsem pomalu ani nedýchala, jak jsem se bála, co se stane. Líbilo se mi, jak se vše spojovalo dohromady a jak nám autorka odkrývala životy vedlejších postav.
Hlavní hrdinka Lena mi ze začátku nesedla a nebyla mi sympatická. To se po pár stranách změnilo a já začala chápat, jak přemýšlí, jak se rozhoduje a další věci. Lukáš mi byl naopak sympatický hned, možná kvůli jeho jménu. Přece jen si to řekněme upřímně, kdy jste naposledy četli knihu, ve které bylo jméno Lukáš? Já teprve teď. Skoro celou knihu jsem si myslela, že Lena skončí s Lukášem. Jaké bylo překvapení, když se na scéně znovu objevil Diviš (Nemoj) a vyznal ji své city. A potom jsem shipovala už jen ty dva:). Neskutečně jsem si zamilovala Ličiho a nejradši bych si ho vzala domů…A nebo jakoukoli jinou Ančutku:)
Poslední dvě kapitoly jsem probrečela. Z části kvůli Diviše a z části kvůli otevřeného konce. Jak se to mohlo stát?! Já doufala, že se nějak zachrání a objeví se tam:(. Já si svůj konec domyslela, ten šťastný samozřejmě a věřím, že by to takhle mohlo i skončit.
Knize Světla nad močálem dávám 4,5/5. Hlavně kvůli otevřeného konce. Ty nesnáším:)

Komentáře (0)

Přidat komentář